SİİRT - Fecri Barlık

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Siirt'te zırhlı aracın önüne yatarak direnen Dilaver Batur, o gece vatan aşkının her şeyin önüne geçtiğini bildirdi.

Batur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi eşi ve çocuklarıyla evde televizyon izlediğini, Boğaziçi Köprüsü'nün (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) kapatıldığı haberlerini görünce bunun bir terör ya da bombalı araç eylemi olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı meydanlara ve havalimanlarına davet etmesiyle Siirt Valiliği önüne koştuğunu ifade eden Batur, "Onun emirleri üzerine biz de meydanlara indik. Siirt Valiliğinin önüne geldik. Askerlerin valiliği basmaya çalıştıklarını gördük. Biz de başarılı olmamaları için elimizden geleni yaptık. O sırada zırhlı askeri aracın önünde yattım." dedi.

"FETÖ'cülere karşı halk olarak biz başarılı olduk"

FETÖ mensuplarının dönemin Valisi Mustafa Tutulmaz'ı almaya çalıştığını anımsatan Batur, halkın dik duruşu sayesinde Vali Tutulmaz'ın teslim edilmediğini aktardı.

"FETÖ'cülere karşı halk olarak biz başarılı olduk. Vatansız kalacağımıza canımızdan olalım. Yabancı güçlerin ülkemiz üzerindeki bu oyunları ilk ve son olmayacaktır. Ülkemize sahip çıkarak bütün uğraşlarını boşa çıkaracağız." ifadesini kullanan Batur, o gece çok sayıda silah sıkılmasına rağmen Valilikte beklediklerini ve sabahladıklarını anlattı.

Dış güçlerin Müslüman ülkelere demokrasiyi layık görmediğini ve sadece kendileri için istediğini ifade eden Batur, yüzde 52 oy oranıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nı hain bir darbe girişimiyle indirmeye çalışmanın hiçbir vicdanın kabul etmeyeceğini vurguladı.

"Böyle bir girişim bir daha olsa iç tereddütsüz beşikteki bebeklerimizle meydanlara ineceğiz"

Hain darbe girişimiyle Türkiye'nin parçalanarak başkalarına teslim edilmek istendiğinin altını çizen Batur, şunları kaydetti:

"Böyle bir girişim bir daha olsa yine hiç tereddütsüz darbe girişimini engellemek için beşikteki bebeklerimizle meydanlara ineceğiz. Zamanında dedelerimiz ve babalarımız da bizim o gece yaptıklarımızı yapsalardı merhum Başbakanımız Adnan Menderes'i idam edemezlerdi. Bundan sonra darbelere, terör olaylarına asla izin vermeyeceğiz."

"249 değil, 249 milyon şehit de versek bunlar emellerine asla ulaşamayacaklardır"

Siirt Valiliği önündeki meydana da "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının verildiğine dikkati çeken Batur, şu ifadeleri kullandı:

"Bu meydandan her geçtiğimde o karanlık gece aklıma geliyor. Hüzünleniyor, duygulanıyor ve üzülüyorum. Bir Türk vatandaşının bunu yapmaması gerekirdi. Darbe girişimine karşı 249 şehit verdik. 249 değil, 249 milyon şehit de versek bunlar emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu vatan hainlerinin bir an önce en ağır cezalarla cezalandırılmalarını istiyorum."

Kaynak: AA