DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için kurulan taziye evini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Aksoy, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ile patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için Tanışık köyünde kurulan taziye evini ziyaret etti.

Yakınlarını kaybeden köylülere başsağlığı dileyen Aksoy, "Devlet olarak vatandaşın bir acısı varsa biz o acıyı yaşıyoruz, bir sorunu ve sıkıntısı varsa o sorun ve sıkıntı bizimdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taziyelerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye ve başsağlığı dilekleri için arayıp bilgi aldığını aktaran Aksoy, "Dün Cumhurbaşkanımız aradı, başsağlığı dileklerini iletti. Ben de muhtarımıza ilettim. İçişleri Bakanımız ve birçok üst düzey devlet yetkililerimiz arayıp başsağlığı dileklerini ilettiler." ifadelerini kullandı.

"Terör konusunda Diyarbakır halkı hassasiyetini öne çıkardı"

Taziye evi çıkışında gazetecilerini sorusu üzerine Aksoy, terör saldırısında hayatını kaybeden köylülerin kimlik tespiti için DNA testi yapıldığını, ailelerden DNA örnekleri alındığını ve Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini bildirdi.

Patlayıcının ne kadar olduğu ile ilgili kriminal incelemelerin sürdüğünü kaydeden Aksoy, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Oradaki çukurdan patlayıcının ne kadar çok olduğu anlaşılıyor. Köylülerimizin gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum. Bomba yüklü olan şüpheli kamyonu takip etmişler. Terör konusunda Diyarbakır halkı hassasiyetini öne çıkardı. Sur'da yapılan operasyonlar sırasında da Diyarbakırlılar teröre destek vermedi. Ben bu vesile ile Diyarbakır halkına tekrar teşekkür ediyorum. Özellikle bu köyde vatandaşlarımızın duyarlı bir şekilde ortaya koydukları davranış takdire şayandır. Vatanını ve milletini seven bu köyümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA