İSTANBUL

Hollanda'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen bazı Türk yolcular, Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumu ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemesini kınadı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a gitmek için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen bazı yolcular, Hollanda'nın kararına tepki gösterdi.

Burada gazetecilere açıklama yapan yolcu Ali Özdemir, Hollanda'da 3 gün sonra seçim yapılacağını ve bazı olayların seçim malzemesi olarak kullanıldığını savundu. Türkiye'nin, seçim malzemesi olarak kullanılmaya çalışıldığını dile getiren Özdemir, "Hollandalılarla iç içe yaşıyoruz. Benim çocuklarım orada büyüdü. Onların okulunda okuyup onların diline alıştı. Hollandalılarla herhangi bir sıkıntımız yok." dedi.

Yolculardan Hatice Argın, yaklaşık 40 yıldır Hollanda'da yaşadığını ve Türk asıllı Hollanda vatandaşı olduğunu belirterek, "İsterdim ki bütün ülkeler kardeş olarak yaşasın. Hollanda vatandaşıyım ama benim Türklüğümü kimse elimden alamaz." diye konuştu.

Sait Yanık da Hollanda'nın tutumunu "saygısızlık" olarak değerlendirerek, Avrupa'nın Hollanda'yı kullandığını öne sürdü. Yanık, "İsrail Başbakanı geldiğinde onu alıyorlar, diğer başbakanları ve bakanları alıyorlar ama bize geldiği zaman almıyorlar. Tabii ki bunun nedenleri var; biz Türkiye olarak gittikçe güçleniyoruz. Başka ülkelere artık boyun eğmeye gerek yok. Yeni kimseye ihtiyacımız yok." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emrah Güney

Kaynak: AA