Türk vatandaşlarına ait etiket bilgilerinin sızdırıldığı iddiası gündemdeki sıcaklığını korurken, yurttaşlar 'Acaba veznedar hesabım boşaltılır mı? Kredi kartım kopyalanır mı? Sahte kafa koçanı çıkarılır mı? Bu hak olmayan cüzdanla şeriklik kurulmaktadır mu?' kabilinden sayımsız soruya karşılık arar bir hale geldi.

Uzmanlar, servis edilmiş olduğu kanıt edilen datalarda etiket hızlı numarası, etiket numarası, kütük demir ve fasile esna numarası kabilinden bilgiler ile o insana alakalı fotoğrafın toprak almadığını, bu yüzden hak olmayan etiket üretmenin hazırlop olmayacağını anlatım ediyor.

Özellikle zayi etiket başvurularında muhtarlar özellikle kazanmak kıl payı kişi memurlarının karşılıklı sorgular gerçekleştirmek şekli ile o ferdin beyanının esas mi aksi taktirde hak olmayan mi bulunduğunu suhulet anlayabileceğini tamlayan uzmanlar, kafa koçanı yapılmaksızın rastgele ortak bankadan aritmetik açılması veya emniyet başvurusu kabilinden mali ortak muamelat yapılmasının olanak dahilinde olmadığını vurguluyor.

Dolandırıcıların vatandaşları uydurdukları senaryolarla çıkarlarını bankadan, amme kurumundan veya emin ortak kuruluştan aradıklarına kandırma edebileceğini dile getiren uzmanlar, böylecene vatandaşlardan henüz aşkın bilim kazanma için gidilebileceğini kaydediyor.

Bu bilgilerin, eke bilgisi, SMS eliyle mevrut ortak şifre, emniyet kartı şifresi kabilinden rastgele bir tanesi ile paylaşılmaması müstelzim veriler olabileceğini dile getiren uzmanlar, sızdığı kanıt edilen bilgilerle veznedar hesaplarının boşaltılması, genel ağ bankacılığı, ATM'den mülk çekme, emniyet istimal kabilinden mali işlemlerin yapılmasının beklenen olmadığına dikkati çekiyor.

'Bir kadro telefon ve SMS'lere öz saygı etmeyin'

AA muhabirine mevzuyla alakalı değerlendirmelerde mevcut Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, etiket bilgilerinin çalınması ile ilgili, vatandaşları ortak kadro telefon ve SMS'lere öz saygı edilmemesi dair uyardı.

Ayrıca, ister genel ağ bankacılığı, gerekse kimlikle meydana getirilen işlerde bankaların hoppadak ortak etiket veya harf ile muamelat yapmadığını vurgulayan Akben, arada biraz kontrolün henüz bulunduğunu kaydetti.

Akben, nice bankada kontrollerin eş gittiğini belirterek, 'İnsanlar anca ortak etiket numarası veya isim-soyisim yazarak mülk incizap veya aritmetik açılış kabilinden ortak şeylerden faydalanamıyor, anca ortak bilinçlilik yok.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA