İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Vatandaşla yıldırıcı ayrımını tığ 2002'den bu yana cevahirci terazisi hassasiyetiyle yapıyoruz. Onun düşüncesince de sokağa çıkacak yasakları levent boylu sürüyor. Biz tertemiz vatandaşımızın sakın teröristlerle bire yan yana kefeye konmasına karşıyız ve buna katiyen müsaade vermeyiz' dedi.

Bakan Ala, havayoluyla geldiği Erzurum'da, Olur ilçesinde 26 Şubat'ta yaşamını kaybeden AK Parti İlçe Başkanı Nihat Albayrak'ın kızının evine taziyet ziyaretinde bulundu.

Ala, çıkışta gazetecilere icra ettiği açıklamada, seçimden sonraları baş döndürücü yunak gelişmeler bulunduğunu belirterek, 'Ben demincek Bursa milletvekiliyim ama Erzurumluyum. Hem Erzurum'un hem Türkiye'nin en güzel halde gelişme göstermesi düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Palandöken ile Uludağ'ı birleştiriyoruz. Palandöken ile Uludağ yan yana araya geldi mi Allah'ın izniyle baş döndürücü problemleri aşar, Türkiye zımnında bitmeme eder. Çok güçlüdür. Ne denli güçlüdür derseniz ahacık Palandöken ve Uludağ kadar, onların birleşimi denli güçlüdür. Onun düşüncesince Allah'ın izniyle yolumuza bitmeme ediyoruz. Bu milletin feraseti bizlere defa gösteriyor. Onların duası bizlere kuvvet veriyor. Onların bizim arkamızda duruşu bizlere hedeflerimize muvasala arzusunu henüz da takviye ediyor' niteleyerek konuştu.

'Türk ve Kürtler, Osmanlı'yı baş başa düz yazı ettik'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile geçmiş Silopi'ye görüşme düzenlediklerini hatırlatan Ala, Silopi'de vatandaşların Türkiye'nin istikbaline odaklandığını vurguladı.

Türkiye'de bu istikrarın bitmeme ettiğini dile getiren Ala, şöyleki konuştu:

'2002'den bu yana konuşu yönden, demokratik yönden, içtimai yönden, maşeri yönden attığımız adımların kendilerine ne denli dokunduğunu, güzel dokunduğunu biliyorlar. Vatandaşımızın orada gözlerinde pırıltılar gördük, geleceğe beklenti gördük. Biz de hemen orada yapılacak gelişigüzel şeyi şu anda da yapıyoruz ve geciktirmeksizin vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bunun müjdesini de hasretmek düşüncesince gittik.'

Bakanlığı öncesinde alanda fariza yaptığını ve semt halkının Türkiye'ye bulunan inancını bildiğini aktaran Ala, 'Türk ve Kürtler, Osmanlı'yı baş başa düz yazı ettik, dünyaya doğruluk götürdük. Şimdi de Türkiye, Avrupa Birliği'nin geleceğindedir. Birlikte mevcut olacağımız 78 milyon daima baş başa kalkındıracağımız geliştireceğimiz dünkü Türkiye'nin çabası içindeyiz. Elbette sorunlar oluyor. O problemleri çıkaranları yurttaş elinin tersiyle itiyor, namına hal üretenlerin daima indinde daima peşinde duruyor. Biz de onlardan aldığımız bu güçle halis muhlis emeğimizi onlara hizmete dönüştüreceğiz' ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele

Bakan Ala, teröristlerden, terörden arındırılan gelişigüzel yan yana sokak, gelişigüzel yan yana alanın vatandaşların sevinciyle, geleceğe bulunan inancıyla dolduğunu vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

'Terörle uğraş bitmeme ediyor. Bazı çukurlar kazılmış. Belediyeler oy aldıkları devir vatandaşlara çıkmaz yaparlar oyuntu kazmazlar. Demokrasinin önüne kazılan, milletin geleceğinin önüne kazılan bu çukurları kapatıyoruz. Güvenlik güçlerimiz bomba düzeneğini, barikatları ortadan kaldırıyor. Milletimize yaşanılabilir yan yana düz sunuyoruz. Bu mevzularda baltalama etmeye çalışanlara milletimizin prim vermediği baş döndürücü açık. Güvenlik güçlerimiz nerede barikat, oyuntu ve yıldırıcı mevcut ise gereğini adına getirecekler. Biz de nerede vatandaşımız mevcut ise orada onlara izlev buyurmak düşüncesince hükümet şekilde halis muhlis olanakları seferber ediyoruz.'

Türkiye'nin bu duruşuyla yıldırı meselesini de çözerek zımnında bitmeme edeceğine inandığını özetleyen Ala, şunları kaydetti:

'Terörün bizim yolumuzu kesmesine katiyen müsaade verilmeyecektir. Vatandaşla yıldırıcı ayrımını tığ 2002'den bu yana cevahirci terazisi hassasiyetiyle yapıyoruz. Onun düşüncesince de sokağa çıkacak yasakları levent boylu sürüyor. Biz tertemiz vatandaşımızın sakın teröristlerle bire yan yana kefeye konmasına karşıyız ve buna katiyen müsaade vermeyiz. Vatandaşımıza yan yana bozukluk gelmemesi düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz ve Allah'a şükür bunda da asayiş güçlerimiz de tığ de başarılıyız. Sur'da da tahliyeler yaptık. Her gündüz izahat yapıyoruz, 'Gelin oradan çıkın' diye, çıktılar. Hassasiyet süresince terörle uğraş bitmeme ediyor. Millete izlev yolu açıkça ve ona bitmeme ediyoruz. Türkiye'nin kalkınması gelişme göstermesi düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'yi geriye çekmeye çalışanların da tığ uğrunda bariyer şekilde duruyoruz.'

Kaynak: AA