VAN

Vanlı kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e gönderilmek üzere hazırladıkları atkı, bere ve eldivenleri Asayiş Kolordu Komutanlığına teslim etti.

Tuşba Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tuşba Kadınlara Yönelik İş Geliştirme ve Mesleki Eğitim Merkezi (TUŞMEK) projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar, Mehmetçik için 'anne sıcaklığında ilmek ilmek' sloganıyla her birinden bin 500 olmak üzere toplam 4 bin 500 atkı, bere ve eldiven ördü.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, örgüleri yapan kadınlar ve belediye çalışanları ile Van Asayiş Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret ederek koliler halinde paketlenen malzemeleri düzenlenen törenle Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş'a teslim etti.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve aralarında kadın rütbelilerin de bulunduğu komutanlar, Mehmetçik'e destekte bulunan kadınlara yakın ilgi gösterdi.

"Teröristle mücadele kararlılıkla daha da artacak"

Korgeneral Karataş, burada yaptığı konuşmada, Vanlı kadınların el emeği ve göz nuruyla hazırladığı atkı, bere ve eldivenlerin en kısa sürede Afrin'de teröristlerle mücadele eden Mehmetçik'e göndereceklerini söyledi.

Vanlı kadınların ilmek ilmek ördükleri bu hediyelerin Mehmetçik'i sevindirip onlara moral vereceğini ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

"Teröristle mücadelenin azim ve kararlılıkla daha da artacağına inanıyorum. Bu faaliyetin Türkiye'nin bir ucu Van'da yapılması da ayrıca önem arz ediyor. Vanlı vatandaşlarımızın bu davranışının, kalplerinin Afrin'deki kahraman askerlerimizin yanında olduğunun bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Başkanıma ve heyetine çok teşekkür ediyorum."

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de yaklaşık 15 ayrı kursta kadınların Mehmetçik için atkı ve bere ördüğünü anlattı.

Belediye olarak her zaman Mehmetçik'in yanında ve emrinde olduklarını dile getiren Özgökçe, "İnanıyoruz ki annelerimizin, kardeşlerimizin el emeği, göz nuruyla ördüğü atkı, bere ve eldivenler, devletin bekası için mücadele eden kahraman askerimize moral, devletimizin huzurunu bozacak tüm terör unsurlarına da en güzel cevabı verecek." ifadelerini kullandı.

Elif Teke de Vanlı kadınlar olarak Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini belirterek, "Hocalarımızın destekleriyle atkı ve berelerimizi ördük. Biliyoruz ki ordumuz askerimizin her türlü ihtiyacını gideriyor. Ancak biz dualarımızla kendilerine bir şeyler ulaştırmak istedik. Allah askerimizi muzaffer eylesin." diye konuştu.

Muhabir: Özkan Bilgin

Kaynak: AA