Van- Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde, Yalım Erez Mahallesi'ndeki TOBB İlköğretim Okulu'nun birinci katındaki demir kapı ve camları kırarak içeri giren terör örgütü sempatizanları, bazı derslikleri ateşe verdi.

Vatandaşların yangını fark ederek durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine kısa sürede olay yerine giden polis ve itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren soğutma çalışmasının ardından maddi hasar oluşan okulda incelemede bulunan polis, dersliklerden birinde kapalı bir kutu bulunduğunu belirledi.

Kutuda patlayıcı olabileceği ihtimaline karşın olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı.
Bomba imha uzmanlarının yaptığı araştırmada kutunun boş olduğu anlaşılırken, polis kundaklama olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Okulda incelemede bulunan Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Söylenebilecek bir şey var mı? Eğitim gören çocukların yuvasını yakmak, yıkmak kimseye yakışmaz'' dedi.

Okuldaki hasarın fazla olmadığını belirten Sayılır, hasarın sabah saatlerine kadar giderilerek okulda eğitime ara verilmeyeceğini söyledi.

cmhuriyet