VAN/ARDAHAN

Van ve Ardahan'da etkili olan kar yağışı ve sis, hayatı olumsuz etkiledi.

Van kent merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle Van-Başkale karayolu üzerindeki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. 

Sürücüler hatıra fotoğrafı çektirdi

Karla kaplanan yolda bazı sürücüler araçlarından inip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünün internet sitesindeki bilgilere göre yarın Başkale, Erciş, Çaldıran, Saray ve Özalp ilçelerinde karla karışık yağmur, il merkezi ile diğer ilçelerde ise yağmur bekleniyor.

Ardahan beyaza büründü

Doğu Anadolu'da sıcaklığın mevsim normallerinin altına düşmesiyle, Ardahan kent merkezinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Özellikle yüksek kesimlerde yer yer tipiye dönüşen kar yağışı ve sis sebebiyle, Ardahan-Artvin karayolunun Sahara mevkisi ile Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkisinde sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.

Karla kaplanan yoldaki bazı sürücülerin zaman zaman araçlarından inip kartopu oynayıp hatıra fotoğrafı çektirdiği gözlendi.

İlin Çıldır ve Posof ilçe merkezleri ile yüksek kesimlerdeki yaylaları beyaza bürüyen kar, kartpostallık görüntüler oluştudu.

Muhabir: Zafer Tayfur-Günay Nuh


Kaynak: AA