İran'dan 13 günce nevruz tatilini Türkiye'de kılmak düşüncesince mevrut turistlerin derin ilgisinin arkası sıra Van'dan ortak heyet, memleket ve bölgenin tanıtımı düşüncesince yandaki ülkeye ziyarette bulundu.

Vali Yardımcısı lider Can'ın başkanlığında, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu Turizm Rehberlik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Guğrul'un da aralarında bulunmuş olduğu 12 yabanlık heyet, İran'da dü ülkenin gezim dalında ilişkilerinin geliştirilmesi gibi görüşmeler yaptı.

Hafta sonu önceki namına İran'ın Hoy kentindeki gezim acentelerini görüşme fail heyet, Van'ı tanıtıcı broşürler dağıttı. Karşılıklı düşünüm alışverişinde mevcut heyet, emektar şehremaneti başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya katıldı.

İki iklim arasındaki gezim ilişkileri, sektördeki teessürat ve lansman konularının ele alındığı görüşmede mütekellim Vali Yardımcısı Can, bu ziyareti dü iklim arasındaki ilişkilerin hâlâ da gelişmesini bildirmek gibi düzenlediklerini söyledi.

Turizm Haftası düşüncesince Van'a çağırma edildiler

Van Kültür ve Turizm Müdürü Aktuğ da görüşmelerde bulundukları İranlı yetkilileri Turizm Haftası etkinlikleri düşüncesince Van'a çağırma etti.

İranlı turistlerin illerini en baş döndürücü görüşme fail misafirler ortada bulunduğunu özetleyen Aktuğ, Van'ın tehlikesiz ortak memleket olduğunu, Nevruz tatilini şehirde nâkil binlerce turistten ortak tanesinin bile burnunun kanamadan ülkesine döndüğünü söyledi.

Kaynak: AA