Van Valiliğince 12 teröristin kuvvetsiz bir duruma getirildiği, 1 polisin martir olduğu, 2 polisin de yaralandığı operasyonun uran ve fiziksel izleme ile halktan mevrut suç duyurusu sonucunda gerçekleştirildiği bildirildi.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uran ve fiziksel takip edeni ile Van halkından mevrut ihbarlar neticesinde, Edremit ilçesinde yıldırı örgütü personellerinin 2 kıvrık bağımsız müşterek evi kiraladıkları ve orada barındıkları bilgisinin edilmiş olduğu belirtildi.

Operasyon ile alakadar ayrıntılara arazi sunulan açıklamada şu halde denildi:

'Söz konusu teşekkül personellerinin bulunmuş olduğu eve 10 Ocak 2016 Pazar haset sabaha hakkında 05.30 sıralarında ameliyat düzenlenmiştir. hususi Harekat Şube Müdürlüğü personelinden oluşan itimat güçlerimiz, mekân güvenliğini aldıktan sonra, 2 kıvrık evde olduklarını belirleme ettikleri teşekkül mensuplarına 'teslim ol' çağrısı yapmış fakat bu çağrıya ateşle cevap verilmiştir. Çıkan arbede sırasında hususi harekat polisimiz lider Ertaş martir olmuş, 2 hususi harekat polisimiz bol halde yaralanmıştır. 12 bölen yıldırı örgütü çalışanı ise silahları ile baş başa ölmüş adına ele geçirilmiştir.

'Terör örgütü personellerinin bulunmuş olduğu evde baş döndürücü sayıda tabanca ve patlayıcı bulunmuş olduğu kaydedilen açıklamada, 'Evde meydana getirilen incelemede, 7 kaleşnikof bellik etraflıca namlulu silah, 2 M-16 etraflıca namlulu silah, bixi bellik silah, 2 tabanca, 25 patlamamış el bombası ve 2 el bombası maşası, 32 kaleşnikof tüfeğe alakadar şarjör, 10 M-16 silaha alakadar şarjör, bin 500 Amerikan doları ile bin Türk lirası, silahlara alakadar bin 908 fişek, nağme eşya cihazı, ışık makinesi, 4 flash bellek, 3 Hard Disk, 2 bellek yaşlı okuyucu, notebook ele geçirilmiştir' ifadesine arazi verildi.

Kaynak: AA