VAN

Yalnızca mart kocaoğlan ziyaretçi sayısı onbinlerle anlatım edilen Van, alanda yaşanmış olan olumsuzluklara rağmen, gelişigüzel sene bulunduğu derece bu sene da ülkelerindeki 13 günce Nevruz tatilini Türkiye'de görmek isteyen İranlıların geçmiş adresi oldu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, bu sene kente mevrut evcil ve yabancı turist sayısında sabık yıla uyarınca aşırı bağan müşterek eksilme bulunduğunu söyledi.

Geçen sene mart ayında kente kısaca 61 bini evcil 107 bin gezgin geldiğini, bu sene ise rakamın 59 bini evcil 102 bin yöresinde bulunduğunu aktaran Aktuğ, başta İranlıların nevruz tatilinde kente derin istem gösterdiğini anlattı.

Aktuğ, şöyleki konuştu:

'Bu kentle ilgilendiren müşterek grup olumsuzluklar gündeme geldiğinde, 'İranlılardan yana müşterek başağrısı yaşanır ve bundan böyle gelmezler' diyerek düşünülüyordu. Bir güruh menfi propagandalara ve 'Van'a gitmeyin, emniyetli müşterek kent değil' söylemlerine rağmen, bu sene ilimize mevrut gezgin sayısı, sabık yılı aratmayacak düzeyde. Tabii İranlıların Van'a gelmesi turizm ve iktisat yönünde aşırı müşterek tomar önemli. Nevruz ayında da bu nüsha gerçekten artma gösteriyor. Kentte mevrut İranlıları mutlu eylemek ve iskontolu alım satım yapmalarını gelmek üzere 'Shopping Fest' adıyla curcuna düzenlendi. Bunun da ilimize aşırı müspet yansımaları oldu. Gönül isterdi ki nüsha sabık yıla nazaran henüz müşterek tomar olsun lakin bu derece şehrin imajıyla ilgili olumsuzluğa karşın gene de mart ayında beniz binin üstünde evcil ve ecnebi turisti ikram eylemek ülke açısından enikonu önemli.'

Muhabir: Özkan Bilgin

Kaynak: AA