VAN

Van'ın Edremit ilçesinde terör örgütü yandaşlarınca molotofkokteyli atılarak ateşe sunulan ilkokul kullanılmaz bir vaziyete gelirken, tahsile açıklık verildi.

Alınan bilgiye göre, Hacıbekir Mahallesindeki üç bükülmüş Kinyas Kartal İlkokuluna cemaziyelevvel geceleyin saatlerinde terör örgütü PKK yandaşlarınca molotofkokteyli atak gerçekleştirildi.

Olay namına mevrut itfaiye aracı aracı ekipleri, yangını arama dibine aldı, okulun birtakımı kısımları kullanılamaz bir vaziyete geldi.

Teröristlerin okulun düzenlilik kameralarını ruhsuz bir vaziyete getirdikten sonraları yapının camlarını kırarak içeriye molotofkokteyli attığı öğrenildi.

'Bu ortak yalnızlık örneğidir olağanüstü donör ortak durumdur'

Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, teröristlerce ateşe sunulan okulda araştırmalarda bulundu.

Kırekin, burada icra ettiği açıklamada, okullara saldırmanın hiç kimseye ortak kâr sağlamayacağını belirterek, terbiye kurumlarına müteveccih saldırılarla daim üzerine karşıya kaldıklarını söyledi.

'Okul, korkulukları haricen kesilerek içeriye yanıcı ve patlayıcı bap atılarak yakılmak istendi. Okul kullanılamaz bir vaziyete getirilmiştir.' diyen Kırekin, şu şekilde bitmeme etti:

'Okulun cazibe özişler sitemleri halis muhlis donatma sitemleri maatteessüf yıkma edilerek yakılmış. Bu ateş ve sıkıntı donör ortak olay. Dünyanın tek durumunda en ciddi harp hallerinde caba ibadethaneler, terbiye kurumları ve keyif kurumları dağıtma edilmemiş yakılmamıştır. Bu ortak yalnızlık örneğidir, olağanüstü donör ortak durumdur. Bu vakası yapanları bölgemizin kullanmakta olanları hesabına kınıyorum.'

'Okulumuzu eskisinden hâlâ dobra bir vaziyete getireceğiz'

Okulda önce belirlemelere uyarınca kısaca 200 bin teklik hasarın meydana geldiğini kaydeden Kırekin, çelimsiz müddette okulu tadilattan geçirerek terbiye öğretime yetiştireceklerini anlatım etti.


Kaynak: AA