VAN

Van'da, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları Başkanlığınca, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla bisiklet turu düzenledi.

Gençlik kolları üyelerinin, "Kudüs için yola çık" sloganıyla Musa Anter Parkı'ndan başlattığı bisiklet turu, Hz. Ömer Camisi önünde sona erdi.

Çocukların da katıldığı etkinlikte, İsrail aleyhine sloganlar atıldı, tekbir getirildi.

HÜDA PAR Van Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Müslümanlara yönelik işgale ve zulme kimsenin tahammülünün kalmadığını söyledi.

Arslan, Mescid-i Aksa'da 50 yıl sonra ilk kez cuma namazının, işgalci rejimin engellerinden dolayı kılınamadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasını protesto edip direniş gösteren Filistinliler, işgalci İsrail askerleri tarafından şehit edildi, onlarca kardeşimiz yaralandı, yüzlercesi de tutuklandı. Ümmetin parçalanmışlığından ve dağınıklığından cesaret alan Siyonist çete, her geçen gün saldırı ve katliamlarına bir yenisini daha ekliyor."

İsrail'in uluslararası hukuka aykırı bu tavrına, Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halklar, insan hakları kuruluşları ve vicdan sahibi her insanın mutlaka tepki vermesi gerektiğini ifade eden Arslan, Filistin topraklarında yaşamanın ve özgürce ibadet etmenin, Filistin halkının en doğal hakkı olduğunu ve asla engellenemeyeceğini dile getirdi.

Bisiklet turuna, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, Van İl Başkanı Rasim Sayğın, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Yusuf Soyalp

Kaynak: AA