VAN

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Bitlis ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 92 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 34 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bahçesaray, Başkale, Gürpınar ve Çatak ilçelerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, ilçelerde olumsuz hava koşullarının sürdüğü aktarıldı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da Van ve çevresindeki tüm bağlantı yollarının açık olduğu, ekiplerin buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bitlis ve Hakkari

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar nedeniyle Bitlis genelinde 5 yerleşim yerine ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Kurtkan, köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini bildirdi.

Hakkari'de de olumsuz hava koşulları nedeniyle 16 köy ve 37 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Muş'ta kapanan 130 köy yolu ulaşıma açıldı.

Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerinde kapanan 130 köy yolunu ulaşıma açtıklarını söyledi.

Vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade eden Şentürk, bütün köy yollarının açık olduğunu bildirdi.

Muhabir: Özkan Bilgin, Şener Toktaş, Yılmaz Kazandıoğlu, İbrahim Yaldız


Kaynak: AA