Mustafa Kemal Atatürk 'ün ölümünün 75. yılı anma töreni sırasında, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile yurttaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Bayrağın yarıya indirilmesinin ardından sloganlar atan bazı yurttaşlar, tören alanından ayrılmakta olan Vali Coş'u istifaya çağırdı. Vali Coş, bu sırada bir yurttaşı parmağıyla işaret ederek ‘seninle konuşacağım’ dedi. Yurttaş da Vali’ye "ne konuşacaksanız şimdi konuşalım’ şeklinde cevap verdi. Makam aracına binen Coş'un korumaları "Vali istifa" şeklinde slogan atan yurttaşlardan birini gözaltına almak istedi. Grup üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı.

Aracıyla uzaklaşan Vali Coş bu sırada aracından inerek yurttaşların olduğu bölüme doğru yöneldi. Vali’nin bu sırada "Allah belanı versin diyen o gavatı bana getirin" dediği duyuldu. Grup üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Daha sonra valilik korumaları alandan ayrıldı.

Yaşanan olayın ardından DHA muhabirine konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş kendisini protesto eden yurttaşa gavat dediğini inkar ederek, "Ben gavat kelimesini kullanmam. Kavas demiş olabilirim." açıklamasında bulundu.