AKP hakkında son 12 yıldır dile getirdikleri tüm iddialarının artık ispat noktasına geldiğini kaydeden Selahattin Demirtaş, "Dosyalar ortalığa saçılmadan önce AKP'nin ne mal olduğunu anlatıyorduk. AKP'nin anonim bir şirket olduğunu defalarca söyledim. Şirketin ortakları, şubeleri var. Ticari karı, bilançosu var" dedi. 

İKİNİZ BİZİ DİNLEDİNİZ 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen'in internet üzerinden yayılan konuşmalarında bu durumun açıkça orta çıktığını kaydeden Demirtaş, "Usulsüz dinleme, hukuksuz dinleme yapılmış diye rahatsızlar. Biz mi yaptık, siz birbirini dinlediniz. İkiniz daha çok bizi dinlediniz. Siz, bizi hukuksuz dinlediniz, kayıtlar tuttunuz, hukuksuz operasyonlar yaptınız. Önceden şirket tıkır tıkır çalıyor. Paralar geliyor, eşit dağılıyor. Öküz ölünce ortaklık bozulunca foyaları ortaya çıkmaya başladı" diye eleştirilerine devam etti. 

VAİZLİK DEĞİL VALİZCİLİK YAPIYOR 

Gelinen aşamanın sadece buzdağının görünen yüzü olduğunu kaydeden Demirtaş, "Asıl meseleler daha ortaya çıkmadı. Vicdanı temiz, hukuktan yana savcılar olsa hem cemaatin paralel pisliklerini, AKP'nin rüşvetçi pisliklerini ortaya çıkarsa diliniz tutulur" dedi. 

Demirtaş, "Allah aşkına bir din adamının konuşması böyle mi olur? Şirket, para, alıveriş konuşuyor. Ananas konuşuyor. Tek bir dinle ilgili cümle göremezsiniz. Bu nasıl vaizdir? Vaizden çok valizcilik yapıyor"dedi. 

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bunun karşısında Başbakan Erdoğan, ve bakan çocuklarının da "ihaleleri milyon dolarları, şirketleri, villaları, havuzu, bahçe duvarını" konuştuklarını iddia ederek, "12 yıldır bu siyaseti İslamiyet adına yapıyorlar" diye konuştu.

Odatv.com