TRABZON - Meltem Yılmaz

Trabzon'un Çaykara ilçesinde yer alan, zengin bitki örtüsü ve manzarasıyla ünlü Uzungöl'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Macera Parkı"nda sona gelindi.

Son yıllarda doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Uzungöl, sunduğu alternatif turizm seçenekleriyle de dikkati çekiyor.

Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmde alternatif oluşturulması ve doğaseverlerin daha iyi vakit geçirebilmesi için "Uzungöl Tabiat Macera Parkı" projesi hazırlandı.

Kısa sürede ihalesi gerçekleştirilen ve yapımına başlanan proje kapsamında, yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alanda kurulan Macera Parkı'nın yazın macera tutkunlarına kapılarını açması planlanıyor.

"Proje doğayla bütünlük sağlayacak şekilde hazırlandı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Macera Parkı'nın yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alanı kapsadığını söyledi.

Parkı kısa sürede tamamlayıp yaz turizm sezonuna yetiştirmeyi planladıklarını belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

"Bu önemli yatırım bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve şehrimizin marka değerini yükseltecek, bölgeyi macera turizmi konusunda dünya çapında bir merkez haline getirecektir. Doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa sevgisi ve doğa sporlarını aşılayacak olan Macera Parkı istihdama da katkıda bulunacaktır. Yapılarda doğal mimariye uygun, çevreyle uyumlu ahşap ile çağdaş malzemeleri bir arada kullandık. Planlama açısından doğanın silüetini bozmadan tek kat çözümlerle ürettik. Doğayla bir bütün içinde tasarım ilkesi izledik."

Kaynak: AA