Merkez Çukurova İlçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde yaşayan P.Y., iddiaya göre özgür yaşamak istediği için babası İsmail Yağmur ile sürekli tartışıyordu. P.Y. babasının kendisini dövdüğü gerekçesiyle polise başvurunca yurda yerleştirildi. İsmail Yağmur, 19 Ocak günü kızının bir internet kafede olduğunu öğrenince yanına gitti. Yağmur, kızına, "Ne yapıyorsun burada. Okulda olman lazım" dedi. P.Y. ise, "Sen bana karışamazsın. Ben özgür bir insanım" diye bağırdı. Bunun üzerine baba, kızını 8 yerinden bıçakladı. Genç kız hastanede tedaviye alınırken baba İsmail Yağmur, tutuklandı.

İLK DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

İsmail Yağmur, yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Yağmur, kızının daha iyi yetişmesi için oturdukları mahalleyi bile değiştirdiklerini belirterek savunmasında şunları söyledi:

"Kızımı daha iyi bir okula yazdırdım. Ben okula gittiğini düşünürken kızım bir esrarcı ile kaçmış. Bunu duyunca kızımı alıp eve getirdik. Ancak karakola başvurarak kendisini dövdüğümü söyledi. Bunun üzerine yetiştirme yurduna yerleştirdiler. Daha sonda yurttan da kaçtığını duyduk. Yine aynı kişinin yanında bulduk, eve getirdik. Evde de durmuyordu. Uyuşturucu kullanımı da artmıştı. Kızımın korkusundan evde bıçak bırakamıyorduk. Kendisine zarar veriyordu. Olay günü annesi beni arayarak bıçak almamı istedi. Bende 2 küçük meyve bıçağı aldım. Arabayla geçerken kızımı tesadüfen internet kafede gördüm. Orada ne aradığını sordum. Bana, ’Sana ne lan’ diye bağırdı ve küfür etmeye başladı. Bir an kendimi kaybettim ve üzerimdeki meyve bıçağını çıkarıp salladım."

’İÇKİ VE UYUŞTURUCU İÇMEYİ İSTİYORUM’

Mahkemede ifade veren P.Y. ailesinin kendisine çok iyi davrandığını ve kendisinin iyiliği için evlerini bile değiştirdiklerini anlatarak, "Ben akşamları arkadaşlarımla içki ve uyuşturucu içmek istiyorum. Ailemle kalmak istemiyorum. Bir arkadaşım yurdun iyi olduğunu söyleyince babam beni dövüyor diyerek polise şikayet ettim. Ailem benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Ancak ben yine de arkadaşlarımı tercih ediyorum. Uyuşturucuyu bırakmayacağım. Bu yaşam tarzından vazgeçmeyeceğim. Olay günü babama küfür ettim. Babam ne yaptığını bilmiyordu. Babamdan şikayetçi değilim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, İsmail Yağmur’a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, eylemin teşebbüste kalması nedeniyle Yağmur’un cezasını 13 yıla indirdi, tahrik ve iyi hal indirimi de uygulayarak cezayı 2 yıl 8 ay 15 güne indirip tahliye etti.


DHA