Kişilerin horlama zımnında hab esnasında yeteri kadar dinlenemediğini kail Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, “Dinlenmeden geçirilen gecenin gündüzü uykulu, bitkin ve görgüsüz geçer. Özellikle hab esnasında nefessiz artan eşhas henüz titiz olmalı ve behemehâl bu mevzuda görmüş geçirmiş ve horlama sertifikalı ortak cerrahın katkısı istenmelidir” dedi.

Horlamanın en gerçek biçiminin tıkayıcı tipte olanı, kısaca “uyku apnesi” niteleyerek aşina biçimi bulunduğunu anlatım fail Akagün, “Bu alevlenmiş horlama nefessiz kalınan ortak dönemle kesilir ve bu tam teneffüs durur. 10 saniyenin üstündeki havasız kalma nöbetleri ortak çağ zarfında 7’den ortak tomar görülürse hayat gerçek biçimde gözdağı altında demektir. Apneli (nefesin kesilmesi) hastalarda uykuda koku müvellidülhumuza kuru aşkın miktarda düşer. Oksijenin düşmüş bulunduğu bu zamanda his inanç henüz aşkın kızıştırmak durumunda kalır. Bir müddet sonradan his ritmi bozulurken, giderek gerginlik ve his büyümesi gelişir” niteleyerek konuştu.

Ağız ve koku alma organı arkasındaki iklim önünde müzayaka bulunduğu devir ortaya çıkan patırtılı sese horlama denildiğini kail Op. Dr. Akagün, “Dilin arkası, güzel damak ve önemsiz dilin bulunduğu kısmın genizle birleştiği semt kendinden daralan ortak bölgedir. Bunlar birbirleri adına vardığında solunumla baş başa titreşir ve horlama oluşur” dedi.

Horlayan birinin anahtar ve geçit kasları gerginliğinin azaldığını kail Akagün, “Gevşek kaslar sırtüstü yatınca dilin geçit arkasına akilane kaymasına bariyer olamaz. Bu görüngü içki veya deva alarak gevşemiş birinin uykusunda adale kontrolünün kaybolması ile ortaya çıkar. Bazı insanlarda uykunun dip fazında gevşemeye ilişkin adına gene horlama görülebilmektedir. Büyük bademcik ve geniz hitit çocuklarda en pıtrak rastlanan horlama nedenidir. Şişman insanlarda dolgun günah dokusu etmen adına gösterilir. Kist ve tümörlerde eşsiz adına bu yolla horlama yapabilmektedir. Yumuşak damak ve önemsiz dilin aşkın tembel ve etraflıca olması boğaza akilane iklim şeklini daraltır. 

Hava dolayısıyla sarktığı düşüncesince ortak valv üzere horlamaya hastalık olur. Burun tıkanıklığı bulunan ad havayı kabul etmek düşüncesince genizde aşkın vakum yaratır. Bu vakum boğazda kollabe ihtimalî dokuları iklim dolayısıyla akilane çeker. Böylelikle koku alma organı bariz iken horlamayan şahıslarda horlama görülmeye başlar. Bu gidiş hastalık bazısı kişilerin hemen alerjik vakitlerde yahut grip, sinüzit bulunduğu senelerde horladığını açıklama etmektedir. Burun deformasyonları bu insan koku alma organı tıkanıklığı sebepleri adına bilinir. Deviasyon koku alma organı itidalli bölmesinin taraf taraflara taşması adına tanımlanır. Burun içi deformasyonları zarfında en pıtrak rastlanılanıdır” halinde konuştu.

Kaynak: IHA