Antakya’da ODTÜ’ye destek ve Gezi Direnişi’nde öldürülen Abdullah Cömert ile Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin bulunması için düzenlenen eyleme katılan 22 yaşındaki Ahmet Atakan öldü. Valilik ve Emniyet, Atakan’ın binadan düştüğünü, görgü tanıkları ise gaz kapsülüyle vurulduğunu savundu. Otopsi sonucu bekleniyor.

CENAZEDE BİLE SALDIRDILAR

Yurttaşlar Atakan’ın ölümünü sokaklarda “Uyanın Ahmet’i öldürdüler” diye bağırarak duyururken polis, cenazenin konulduğu hastanede bile yakınlarına gaz ve copla saldırdı. Oğlunu binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa veren acılı baba Ali Atakan “Kahraman gösterilen polis, evladımızı öldürdü” diye isyan etti. MEHMET ALİ SOLAK

Antakya’da polisin biber gazı kapsülüyle vurduğu 22 yaşındaki Ahmet yaşamını yitirdi

Bir fidan daha gitti

MEHMET ALİ SOLAK

ANTAKYA - Antakya’da önceki gece ODTÜ direnişine destek için düzenlenen eylemde 22 yaşındaki Ahmet Atakan yaşamını yitirdi. Vallilik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Atakan’ın binadan yola düştüğünü savunurken görgü tanıkları Atakan’ın polis tarafından vurulduğunu ve 6. kattan düştüğünü söyledi. Atakan’ın otopsisini yapan doktorlardan Selim Matkap da “Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık. En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğeri kafa travması” dedi. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili müfettiş görevlendirildi.
Antakya’da önceki gece 21.00 sıralarında Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 kişi ODTÜ Direnişine destek vermek Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in katillerinin bulunması ve Ali İsmail Korkmaz’ın katil zanlılarının yargı önüne çıkarılması için eylem yaptı. Sloganlar atarak Armutlu Mahallesi’nden Gündüz Caddesi girişine kadar yürüyen grup polis tarafından durduruldu.
Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahalesine eylemciler taş ve bilye atarak karşılık verdi. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan eylemciler, caddelerde bulunan çöp konteynırlarını ateşe vererek barikat kurdu.
Müdahale sırasında Ahmet Atakan’ın
polis tarafından biber gazı kapsülüyle başında vurulduğu iddia edildi. Ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atakan’ın duran kalbi burada yeniden çalıştırılarak yoğun bakıma alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Atakan yaklaşık 15 dakika sonra yaşamını yitirdi. Atakan’a burada yapılan ön otopsinin ardından cenaze kapsamlı bir otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Hastane önünde de müdahale!

Atakan’ın yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, hastane önünde çevik kuvvet polislerine tepki gösterdi. Polis, burada da ölen gencin yakınlarını ve arkadaşlarına müdahale etmekten çekinmedi.

cumhuriyet