İSTANBUL

Yılbaşından sonra deneme sürüşleri yapılması planlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattındaki istasyon çalışmalarında sona gelindi.

Ümraniye Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece deneme sürüşleri için iki vagonun daha indirildiği Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattındaki istasyonların ince işçilikleri de yüzde doksan oranında tamamlandı.

Ümraniye'deki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatacak Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosundaki istasyonlarda asansör, turnike, yürüyen merdiven kurulumları gerçekleştirildi. İstasyonlarda peron ayırıcı kapı sistemlerinin (PAKS) montajlarının devam ettiği kaydedildi.

Saatte tek yönde 65 bin yolcu

Anadolu yakasının ikinci büyük metro hattı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy güzergahında 20 kilometrelik mesafeyi kapsıyor. Bu hatta, Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy-Sancaktepe olmak üzere 16 istasyon bulunuyor.

İlk olarak Üsküdar'dan Yamanevler'e kadar 9 istasyonun hizmete alınması planlanıyor. Araçlar saatte tek yönde 65 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Yeni metro hattındaki deneme sürüşleri ocak ayında başlayacak.

Muhabir: Tansel Parlak

Kaynak: AA