İSTANBUL

Üsküdar'da 16 mahalleyi kapsayacak ve kaymakamlık nüfusunun yarısını ilgilendirecek kentsel dönüşümün başlamasına bağlı 'Üsküdar İlçesi, 1/5000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım bayındırlık Planı bayındırlık ve Bayındırlık Komisyonu Raporu' Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi mart kocaoğlan toplantısının 5. birleşimi, Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirildi.

Mecliste Üsküdar ilçesinde kentsel dönüşümle alakalı komite tutanağı görüşüldü. Oylama verilen 'Üsküdar İlçesi, 1/5000 ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım bayındırlık Planı bayındırlık ve Bayındırlık Komisyonu Raporu', AK Partili sedir üyelerinin 'evet', CHP'li Meclis üyelerinin 'ret' oyuyla oy çokluğuyla benimseme edildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 'Bölgede tahminî 270 bin insan yaşıyor ve bu vatandaşlarımızı ilişik müşterek Meclis sonucu münfail oldu. 1/5000'lik projeler esbak oldu. Nisan ayında da inşallah kaymakamlık şehremaneti meclisinde 1/1000'lik planları yapacağız. Bu sedir sonucu 2960 Sayılı Boğaz Kanunu'ndaki haklara gereğince vatandaşa acemi bayındırlık haklarının verilmesinin önünü açıyor. Bölgenin ne eyvah ki kâffesi gümrüksüz yapılarla dolu. Mecliste güzeşte değişmeyen kentsel dönüşümün de önünü açıyor. ' dedi.

Muhabir: Lale Bildirici

Kaynak: AA