Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Bu senenin evvel yarısında, en geç 3-4 ay içinde, bu yılını evvel yarısını geçmeyecek surette lazım kanuni tensikat yapılacak ve verim kalp borsaları devreye girecek' dedi.

Davutoğlu, Konya Ticaret Borsası'nda planlı Borsa İstanbul-Borsa Konya İşbirliği İmza ve Gong törenine katılarak müşterek görüşme yaptı.

Dünyada kazançlı bakımdan sansasyonel edinmek talip ülkelerin, evcil ve millî piyasaları birbirine bütünleşmiş kılmak yerinde bulunduğunu tamlayan Davutoğlu, site ekonomilerini millî ekonomiye, millî ekonomiyi arsıulusal ekonomiye bütünleşmiş edememiş devletlerin şişman atılımlar yapmasının muhtemel olmadığını söyledi.

Bugün Konya Borsa ile Borsa İstanbul arasındaki anlaşmanın da zamanı müşterek etap bulunduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, 'Çünkü Borsa İstanbul, Londra piyasasına, Londra Borsası'na ne direkt irtibatlı. Böylece Konya İstanbul, Londra ve Konya İstanbul New York birbirine bütünleşmiş bir duruma geliyor. Birbirinden izole edilmiş piyasalarla evcil alanın millî bölgeye dönüşemediği, millî düzlük üstünden arsıulusal piyasalara dönüşemediği müşterek ekonomiyi sürdürebilmek muhtemel değil' niteleyerek konuştu.

Tarım sahasının önemine ayraç fail Davutoğlu, 'Çünkü ekincilik sahası önemli sektör. Her sahası boşlama edebilirsiniz, etmemek icap eder ancak etseniz payan varoluşsal müşterek akıbet doğurmayabilir ancak ekincilik sahası boşlama edilemez, sekunder müşterek düzlük kabil görülemez. Tarım sektörümüzün de kalbi Konya' dedi.

Ürün kalp borsaları kurulacak

Konuşmasında, dü erim vereceğini de kail Davutoğlu, 'Gümrük ve Ticaret Bakanımıza yönerge verdim, verim ihtisası borsası en çelimsiz müddette kurulacak' ifadesini kullandı.

Davutoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

'Şimdi zımnında buradan tabir ediyorum, en çelimsiz vakitte buyurmak bizim için, dü yıl, üç sene kabil önü belirgin değil inşallah bu senenin evvel yarısında, en geç 3-4 ay içinde, bu yılını evvel yarısını geçmeyecek surette lazım kanuni tensikat yapılacak ve verim kalp borsaları devreye girecek.'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ikinci müjdenin de lisanslı depoculuk bağlamında bulunduğunu aktararak, 'Lisanslı depoculukla ilgilendiren yaptığımız kanuni kodifikasyon sonra deminden müşterek etap ötesine geçeceğiz ve TMO fiili depoculuk karşılayıcı müşterek kasıntı niteliğinden çıkacak, büyüklük fiili depoculuk yapmaktan henüz baş döndürücü düzelteç rolüne organizatör rolüne geçecek. Ama Merkez Bankası'nın piyasalardaki görevi kabil çabucak piyasalardaki değer oynaklıklarını arama dibine tutaç biçimde işlemde bulunacak, onun haricinde depoculuğu, fiili depoculuğu hususi piyasaya devredeceğiz' halinde konuştu.

Kaynak: AA