CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) Disiplin Kurulu, Fen Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu tarafından Biyoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Erdem Özdemir’e verilen ’Öğrencilikten çıkarılma cezasını’ iptal etti. Türkiye  Gençlik  Birliği (TGB) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi de olan 25 yaşındaki Erdem Özdemir, kararı haklı zaferleri olarak değerlendirdi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 2010 Aralık’taki CBÜ ziyaretini protesto eden ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye, “”Biz görevi Atatürk’ten devraldık” diyen Özdemir’e, Fen Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu, 6 Mart’ta üniversiteden çıkarma cezası verdi. Cezaya gerekçe olarak Özdemir’in 2011 Ağustos ayında AK  Parti İzmir  Karşıyaka İlçe Teşkilatı binasında yapılan basın açıklamasında bulunması gösterildi.

Üniversiteden atılan Biyoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Erdem Özdemir’in karara yaptığı itiraz, 26 Mart günü CBÜ Disiplin Kurulu’nda ele alındı. CBÜ Disiplin Kurulu, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Disiplin Kurulu’nun verdiği üniversiteden çıkarılma cezası kararını reddetti. Karar, CBÜ Rektörlüğü tarafından resmi web sitesinde yayınlanırken, basın kuruluşlarına da yazılı olarak bildirildi.

Karara sevinen Erdem Özdemir, şöyle dedi: “Bu karar, haklı mücadelemizdeki süreçte bizi anarşist, terörist olarak ilan edenlere bir cevaptır. Biz bu görevi Bursa Nutku’ndan aldık. Yarından itibaren üniversiteme geri dönüyorum. Öğretim üyelerine ‘yanımızda olun’ diye çağrıda bulunmuştuk ama olmadılar. Şimdi derse girdiğim zaman yüzümüze nasıl bakacaklar?”


DHA