İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 2,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 28 Haziran 2012’de tahliye olan Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç katılmadı. Duruşmaya katılan avukatlar, müvekkillerinin beraatlerini talep ettiler.

MOLOTOF SUÇLAMASINDAN BERAAT 

Davayı karara bağlayan mahkeme Heyeti, sanıklar Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç’ın “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurup nakletme" suçunu işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi. Mahkeme aralarında Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç’ı “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırdı. Mahkeme ayrıca iki sanığa ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan 5 ay hapisle cezalandırdı. Dava sonunda Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç toplamda 4 yıl 7'şer ay hapisle cezalandırılmış oldu.

-SANIKLAR DAVA SÜRECİNDE İDDİALARI KABUL ETMEDİ-

2.5 yıl tutuklu kalan iki sanık, yargılama sürecinde poşet içinde bulunan 8 adet molotofkokteylini kendilerine ait olmadığını, ancak olay günü eylem yerinde olduklarını belirtti. Davada tanık olarak dinlenen polisler ise yol kenarında buldukları poşet içindeki molotofkokteylerini iki sanığın kaçarken yol kenarına attığını iddia etti.

-35 YIL HAPİS İSTENİYORDU-

İddianamede, 6 Aralık 2009’da Ümraniye Esenşehir Mahallesi Kürkçüler Caddesi Ümit Sokakta, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü lehine slogan atan gruba müdahale eden güvenlik güçlerine taşlı ve molotofkokteylli saldırıda bulunulduğu, Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç’ın yakalandıkları, bu kişilerin kaçarken yere attıkları siyah poşette 8 adet molotofkokteyli ele geçirildiği belirtiliyor. Sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 17 ile 35 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyordu.