İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Genel Başkanı Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu, dünyanın değişik bölgelerinde canlı kişilerin 'Ümmetin Renkleri' organizasyonuyla üçüncü defa Türkiye'de buluşturulacağını söyledi.

İDDEF'in bu sene üçüncü defa düzenleyeceği kodifikasyon düşüncesince Topkapı Eresin Otel'de meydana gelen lansman toplantısında mütekellim Ustaosmanoğlu, kişiye ve insanlığa bedel verici misyon anlayışıyla hepsi coğrafyalarda eğitim, irşad, insanca iane ve kalkınma faaliyetlerinde bulunduklarını dile getirdi.

İDDEF'in Kazakistan'dan Gine'ye, Pakistan'dan Bosna'ya Asya, Avrupa ve Afrika'daki 28 ülkede mevcut 41 medresesinde 256 sarıklı ve 6 bin 205 tilmiz ile yetişek ve irşad faaliyetlerine bitmeme etmekte bulunduğunu tamlayan Ustaosmanoğlu, 'Bunları, 'Ümmetin Renkleri' kendisine üçüncü defa Türkiye'de buluşturuyoruz. Bunların birlikte su kuyuları, afiyet hizmetleri, insanca iane ve kalkınma çeşidi projelerle semt halklarının gereksinimlerini izale çabası içerisindeyiz. Bu faaliyetlerimizin meyvesi kendisine gördüğümüz 'Ümmetin Renkleri' organizasyonumuz bu sene 1-23 Nisan tarihleri ortada gerçekleştirilecektir.' diyerek konuştu.

Organizasyonun finali İstanbul'da

'Ümmetin Renkleri' organizasyonunda diyar dışından mevrut sarıklı ve talebelerin Kur'an tilaveti, ilahi, kaside ve ayrışık gösteriler ile başarım sunacaklarını özetleyen Ustaosmanoğlu, şunları kaydetti:

'Bu sene İstanbul, Sakarya ve Trabzon illerimizde kodifikasyon gerçekleştirilecektir. 10 Nisan Pazar akşamı zaman 17.00'de Sakarya Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek izlence ile açılışını yapacağımız organizasyonun ikinci ayağı 16 Nisan Cumartesi akşamı zaman 16.00'da Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda yapılacaktır. Final programı ise 23 Nisan Cumartesi akşamı zaman 17.00'de İstanbul Fatih Karagümrük Stadyumu'nda gerçekleştirilecektir. Tüm kodifikasyon süreci içinde konuk mektepli ve hocalarımız Türkiye'nin ayrışık zamanı ve kültürel mirası ile tanıştırılacak ve halkımızın misafirperverliğine kanıt olmaları sağlanacaktır.'

Kaynak: AA