Ergenekon davasında istenen müebbet hapis cezaları, AKP-PKK ortaklığı, bölünme anayasası, Suriye'ye karşı İsrail ittifakıyla köşeye sıkıştırılmak istenen Türk Milleti Ankara'da tek yumruk oldu. Vatan, Cumhuriyet ve Emek Buluşması'na katılan binlerce yurtsever, Türkiye'yi savunma azim ve kararlılığını dosta düşmana gösterdi. 8 Nisan Silivri eylemine çağrının yapıldığı buluşmada, katılımcıların binleri aşması nedeniyle izdiham yaşandı. İşte Türk Milleti'ne çıkış yolunun gösterildiği o tarihi toplantı...


Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi, tarihi günlerinden birini yaşadı. Genç yaşlı, kadın erkek binlerce yurtsever, Vatan, Cumhuriyet ve Emek Buluşmasına akın etti.

Kalabalık salona sığmadı, salona girebilenler konuşmacıları coşkuyla dinledi. Büyük buluşmanın ayırt edici özelliği, yapılan eylemlilik çağrıları oldu.

Toplantıda konuşan BMC İşçisi Mustafa Akses, bölünme anayasasına tepki gösterdi.

Şair ve Ataol Behramoğlu yurttaşları antiemperyalist, aydınlanmacı ve yurtsever cephede buluşmaya çağırdı.

Eski TGB Genel Başkanı ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, konuşmasında birleşmenin önemini vurguladı.

TANSEL ÇÖLAŞAN'IN KONUŞMASI/VIDEO
ÜMİT KOCASAKAL'IN KONUŞMASI/VIDEO

Toplantıda İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da konuştu, "AKP faşizmine karşı her şart altında mücadele edilmeli" dedi.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan yurttaşlara köy köy, mahalle mahalle örgütlenerek mücadele etme çağrısı yaptı.

Çölaşan, 8 Nisan'da Silivri Cezaevi'nde yapılacak olan eylem için de çağrıda bulundu.

Vatan, Cumhuriyet ve Emek Buluşması'nda; ADD Genel Sekreter Yardımcısı Öner Tanık, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Bekir Coşkun, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli birer konuşma yaptı.

Vatan, Cumhuriyet ve Emek Buluşması'nın sonuç bildirgesine Cumhuriyeti savunma kararlılığı damgasını vurdu. Bildirgede 8 Nisan'da Silivri'de yapılacak olan büyük eyleme katılım çağrısı yapıldı. Sonuç bildirgesinde, bölünme anayasasına engel olmak için eylemler düzenleneceği açıklandı.

ulusalkanal.com.tr