Anayasayı değiştirmekle yeni anayasa yapmak arasında büyük fark oldugunu söyleyen Kocasakal, yeni anayasa yapma girişiminin anayasal suç olduğunu söyledi.

Üçte ikisi değiştirilen anayasanın istenirse ilk 4 madde hariç diğer maddelerinin de geçmişte olduğu gibi değiştirilebileceğini belirten Baro Başkanı, yeni anayasa yapma girişiminin rejimi ortadan kaldırmak, başkanlık sistemine geçmek ve ülkeyi bölmek için süregelen karşı devrimin son hamlesi olduğunu söyledi.

Ulusal Kanal'da katıldığı programda, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun da anayasamıza göre suç işlediğini söyleyen Kocasakal, CHP ve MHP'nin algı yönetimi nedeniyle büyük bir yanlışa ortak edildiğini belirtti.

Yeni anayasanın ancak devrimler, ihtilaller ya da yeni bir devlet kurulurken yapılabileceğini söyleyen Kocasakal, "Mevcut anayasa değiştirilebilir ancak yeniden yapmaya kalkmak ilk 4 maddeyi ortadan kaldırmaya yöneliktir" dedi.

Tuncay Mollaveisoğlu'nun büyük ilgiyle izlenen programına, ünlü gazeteciler de destek verdi. Yalçın Bayer, Melih Aşık, Orhan Bursalı, Mustafa Pamukoğlu programa soruları ile katıldı.

Hulki Cevizoğlu'nun anında gazeteye gönderdiği soru ise gecenin manşeti oldu. Cevizoğlu'nun;"Ümit Kocasakal CHP'ye ne zaman genel başkan olacak?" sorusuna Baro Başkanı, şair Mehmet Akif Ersoy'un dizeleri ile; "Doğacaktır sana vaadettiği günler hakkın, kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın" diyerek yanıt verdi.

Araştırmacı gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'nun Perşembe akşamları saat  21.00'de Ulusal Kanal'da başlayan "Anında Gazete" adlı programı sosyal medyadan da büyük ilgi gördü.

ulusalkanal.com.tr