ANKARA

Uluslararası talebe Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Asma Köprü Uluslararası talebe Derneği üyesi ortak grup, hümayun üç ayların başlaması dolayısıyla 'barış ve kardeşlik' çağrısında bulundu.

Cuma namazının arkası sıra Hacı Bayram Veli Cami uğrunda birleşen ekip namına izah özne Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü talebesi Ganalı Musa Muhammed, hümayun üç ayların başladığını, bu aylarda savaşmaktan ve kötülüklerden kaçınılması gerektiğine dikkati çekti.

Dünyada kan, yaş ve savaşın yaşandığı alanların az şimdi tamamının İslam coğrafyası sınırlarında olduğunu tamlayan Muhammed, 'Çocuk, avrat ve yaşlılar özellikle iktisap etmek gibi on binlerce insanoğlunun öldüğü ve beniz binlerce insanoğlunun hastalıklı kaldığı, yaralandığı ortak süreci şimdi aşkın sürdürmenin cins olmadığını düşünerek, tamamı dünyaya çağrıda bulunuyoruz' dedi.

Dünya genelinde harp ve arbede ortamlarında maktul 10 Müslümandan 9'unun ortak ayrıksı Müslüman vesilesiyle öldürüldüğünü ati devam eden Muhammed, 'Bir Müslümanın acısı, öbür Müslüman düşüncesince kesinlikle şenlik kabil ki?' ifadesini kullandı.

Muhabir: Melike Kınacı

Kaynak: AA