Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2016 yılı Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini açıkladı. Ödül alacaklar ortada Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, Güneydoğu'da yanık arkadaşına himaye bulunan er İsmail Ertem de bulunuyor.

''Uluslararası İyilik Ödülleri'' düşüncesince millî ve arsıulusal bölgede 8 değişik dilde, yaşanmış bin 100 öykü değerlendirildi ve 7 öykü ödüle müstahak görüldü. Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, Güneydoğu'da yanık arkadaşına himaye bulunan er İsmail Ertem, Malezyalı Cemile Mahmud, Dr. Mads Gilbert, 3 tababet öğrencisinin başlatmış olduğu 'Leyla'dan Sonra' Hareketi, Şanlıurfalı Osman Gerem ile Avustralyalı öğretim üyesi Susan Carland'a 'Uluslararası İyilik Ödülü' verilmesi kararlaştırıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, 'Dünyayı İyilik Değiştirecek' başlığı ile meydana getirilen ve Türk Diyanet Vakfı kabilinden meydana gelen Uluslararası İyilik Ödül törenine bağlı bilgelik verdi.

'Bu çalışmamızın yeryüzünde hâkim olmasını, iyiliğin kötülüğün önüne geçişine okazyon olmasını büyük Allah'tan yalvarma ediyorum' laflarıyla konuşmasına başlamış bulunan Görmez, TDV'nin güzeşte yıl 'İnsanı sağlık yaşatır', bu yıl ise 'Dünyayı sağlık değiştirecek' sloganıyla iyiliğe önderlik hazırlamaya çalıştığını kaydetti.

Görmez'den sağlık haberi talebi

Medya mensuplarına 'Neden kötünün ve kötülüğün sav değeri, iyinin ve iyiliğin sav değerinden henüz fazladır?' niteleyerek soran Görmez, 'Medya personeli dostlarımızdan da rastgele ortak kardeşimiz sağlık yazısı yazsın istiyorum bu hafta. Keşke televizyonlarımız haftada ortak güneş de olsa sağlık gelişmeleri sunsalar bize. Kötüden ve kötülüklerden duru duyum ikram etseler. Gelin rastgele daim baş başa kötülüğe tasdik olmayalım iyiliği kötülüğün önüne geçirelim' önerisinde bulundu.

Ödüller 13 Mart Pazar haset İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Kaynak: AA