Emin Çölaşan: “Feyzioğlu son girişimleriyle gündemi değiştirdi, konuyu dikkatlerden düşürdü. (…) İktidarın rezilliği ne yazık ki ikinci plana atılmış oldu. AKP böylece rahatladı. (…) Feyzioğlu’nun seçim yatırımı için kendi açısından olumlu girişimlerde bulunduğunu kabul etmek gerekir!”

Yılmaz Özdil: “Velev ki, ABD Başkanı olup Beyaz Saray’a yerleşmek istiyor... Haksız yere yatanları çıkarmaya çalışması yanlış mı birader?”

KRİZ ULUSALCI KESİMİ DE BÖLDÜ
Konu malum: Cemaat – AK Parti savaşları… Ülkedeki kutuplaşma… Derinleşen kriz… Fakat bu kez yeni bir durum söz konusu. İktidar için savaşanlar arasında alıp başını giden kriz bu kez muhalefeti de çatlattı.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun krizi çözmek için yürüttüğü girişimler, siyasi liderlerle görüşürken gündemin üst sıralarına tırmanıp dikkat çekmesi; laik, Kemalist ya da ulusalcı olarak adlandırılan kesimde farklı algılamalara neden oldu.

Bunun en önemli göstergesi de, bugüne kadar benzer politik perspektiflere sahip görünen iki yazarın, yukarıda alıntıladığımız yazıları, Yılmaz Özdil’in Emin Çölaşan’ı sert bir dille eleştirmesi.

BÜTÜN MESELE…
Konu bugün Radikal gazetesi köşe yazarı Oral Çalışlar’ın da gündemindeydi. Çalışlar köşe yazısında ulusalcı kesimden bazı yazarların yazılarından alıntılar yaptıktan sonra, herkesin şu soruya yanıt vermesi gerektiğini söyledi; “AK Parti’ye olan öfke ve eleştirilerden yola çıkarak, gayri meşru vesayet girişimlerine destek mi vereceğiz, yoksa meşruiyeti mi savunacağız? İşte bütün mesele…”

METİN FEYZİOĞLU KRİZİ…
Yılmaz Özdil ve Emin Çölaşan’ın son günlerdeki yazılarından ilgili bölümleri burada aktaralım:

Emin Çölaşan: “Feyzioğlu son girişimleriyle gündemi değiştirdi, konuyu dikkatlerden düşürdü.Bunu belki bilerek, belki bilmeyerek yaptı ama iktidarın rezilliği ne yazık ki ikinci plana atılmış oldu.AKP böylece rahatladı. ‘Elbette, Balyoz ve Ergenekon sanıkları için yeni ve olumlu şeyler düşünürüz, çare buluruz’ demeye başlayan iktidar, gündem değişsin diye topu Hoca’nın kucağına attı. (...)Bu konuda hiçbir olumlu gelişme olmayacağını, yeniden yargılama falan yapılmayacağını yaşadıkça göreceğiz. Zamanlaması biraz erken bile olsa, Feyzioğlu’nun seçim yatırımı için kendi açısından olumlu girişimlerde bulunduğunu kabul etmek gerekir!”

Yılmaz Özdil: “Vay sen misin, zifiri karanlıkta umut ışığını yakan... Chp ağız burun kıvırıyor, Mhp ayak diretiyor. Barolar birliği başkanı’nın başka hesabı var, cumhurbaşkanı olmak istiyor, chp’nin başına geçmek istiyor diye makale döşenen arkadaş mesela... (...) Velev ki, ABD Başkanı olup Beyaz Saray’a yerleşmek istiyor... Haksız yere yatanları çıkarmaya çalışması yanlış mı birader? (...) Başbakan aslında dümen yapıyormuş da, kimseyi bırakmaya niyeti yokmuş falan... Hiç denemeyelim o zaman, (...) kılımızı kıpırdatmayalım, bırakalım yatan yatmaya devam etsin değil mi?”

gazetevatan