Ankara Ulus'taki Rüzgarlı Camisi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla ibadete açıldı.

Bakan Eroğlu, Rüzgarlı Camisi'nin açılışı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Rüzgarlı Caddesi'nin bir camiye ihtiyacı olduğunu, orada çalışanların iş yerlerinin altında bulunan mescitlerde namaz kılmak zorunda kaldığını söyledi.

Caminin inşasına emeği geçen hayırseverlere ve caminin dış cephesini yapan Afyonkarahisarlı iş adamı Mehmet Çakmak'a teşekkür eden Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güzel, zarif bir cami oldu. Burada cami bir ihtiyaçtı, özellikle esnaflar iş merkezlerinin altında namaz kılıyordu. Böyle bir talepleri olunca Vakıflar Genel Müdürlüğünün arsası burası. 'Gelir getirsin' diye altına iki kat otopark yapıldı, üstüne de cami yapıldı. Burası çok güzel oldu, bu civarda yurtlar var, inşallah onların da ihtiyacını karşılayacak. Emeği geçen bütün hayırseverlerden herkesten Allah razı olsun. Arefe gününde böyle güzel bir caminin açılması çok önemli. Allah hayırlı eylesin inşallah. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizin daha da gelişmesine vesile olsun."

Bakan Eroğlu, ayrıca İslam aleminin ramazan ayını da tebrik etti.

Açıklamanın ardından Bakan Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş'in yaptığı duayla caminin açılışını yaptı.

Eroğlu ve Gökçek, cuma namazını Rüzgarlı Camisi'nde kıldı. Namazın ardından cami cemaatine gül suyu ve lokum ikram edildi.

Kaynak: HABER7.COM