Ölen 34 kişinin yakınları, tazminatlarla ilgili sürenin son gününde Şırnak Valiliğine başvuruda bulundu.

ŞIRNAK

Şırnak Valiliğine gelen 34 kişinin yakınları Vali yardımcısı Yasin Tikdağ ile görüşerek, başvuruda bulunan aileler adına açıklama yapan Ferhat Encü, kendilerine 60 gün süre verildiğini hatırlatarak, haklarını kullanmak için başvurduklarını söyledi. 
Sadece başvuruda bulunduklarını ve herhangi bir tazminat talebinde bulunmadıklarını anlatan Encü, ''Yaşanabilecek davalarda hakkımız neyse devamını sağlamak için başvuruda bulunduk. Biz kesinlikle, failleri bulunmadıkça böyle bir tazminatı kabul etmeyeceğiz. Bunun hukuksal boyutu neyse devamını sağlayacağız. Bu haklara sonuna kadar başvuracağız'' dedi.
Vali yardımcısı Yasin Tikdağ, Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köylerinde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına daha önce 60 gün içerisinde başvurmaları için tebligat yaptıklarını belirtti.
Bugün sürenin son günü olduğunu anlatan Tikdağ, ''Süre bugün itibarı ile sona erecekti. Gelip başvuruda bulundular fakat, parayı almadılar. Bundan sonraki süreçte isterlerse kendileri gelip başvurur, isterlerse avukatları da gelip tazminatı alabilir. Ama almazlarsa ya da almak istemezlerse çıkacak anlaşmazlık sonunda kanun gereği mahkemeye de başvurabilirler'' diye konuştu.

A.A