BURSA - Mustafa Bikeç

Kar kalınlığının yaklaşık yarım metre olduğu Uludağ'da tesislerin bir bölümü yeni sezon faaliyetleri için hazırlıklarını tamamlayıp yerli ve yabancı konuklarına kapılarını açarken, diğer oteller de bu ay içinde hizmet vermeye başlayacak.

Uludağ'da 8 bine yakın yatak kapasitesine sahip otel, pansiyon ve misafirhanelere 3 günlük yılbaşı ağırlıkta olmak üzere yapılan rezervasyonlar, turizm işletmecilerinin yüzünü güldürüyor.

Hedef 215 bin gecelemenin üzerine çıkmak

Bursa İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü rakamlarına göre, 2016-2017 kış sezonunda Uludağ'daki otellerde 85 bin civarında yerli ve yabancı turist konakladı.

Uludağ'da aynı dönemdeki geceleme sayısı yaklaşık 215 bin olarak gerçekleşirken, en fazla yoğunluk 85 bin gecelemeyle 2017 yılı ocak ayında oldu.

Uludağ'ın turizme ve ekonomiye katkısı

Uludağ'ın ülke ekonomisine ciddi katkı sunduğunu belirten Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bursa da yaklaşık 15 bin yatak kapasitesi varken sadece Uludağ, bu açıdan önemli bir potansiyele sahip. Ülke ekonomisine ne kadarlık bir katkı sunduğumuz belli. Bir turizm endüstrisindeki tesisin yan sanayi olarak etrafında 54 ayrı iş kolu var. Turizm endüstrisi olarak biz hepsine iş veriyoruz. Ayrıca ithalatımız yok. Bizim ithalat olarak kullandığımız malzemeler doğalgaz ve elektriktir. Bunun dışında yurt dışından bir giriş olmuyor. Biz direk Türkiye için üreten, değer üreten tesisleriz. Bunun dışında Uludağ'da kayak öğretmenleri, kayak kiralama ve diğer hizmet üreten yan işlemeler var. Bunlarla birlikte nereden bakarsanız Uludağ'da bin 500, 2 bin personel çalışıyor."

Kaynak: AA