Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 28 Eylül’de başlayacak yeni öğretim dönemi öncesinde üniversite yönetimleri ve polise seslenerek "Son derece temkinli olmaları, üniversitelerdeki güvenliği sağlayıcı önlemler almaları, üniversite özel güvenliklerinin emniyet güçleri ile eşgüdümlü bir şekilde çalışmasını sağlamaları ve terör örgütünün üniversite yapılarına karşı ciddi ve kararlı bir mücadele ortaya koymaları gerekmektedir” dedi.

 Yazılı bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, “Bu hadiselerin bize kazandırdığı acı tecrübelerle şu gerçekleri ifade etmek isteriz ki; üniversitelerin, alçak terör çetelerinden derhal ve kararlı bir şekilde temizlenmesi elzemdir. Üniversitelerdeki, fikir hürriyetinin güçlendirecek ve öğretim faaliyetlerini bu terör çetelerinin ve bunların hamilerinin vesayetlerinden kurtulmasının yegane yolu bu olacaktır.”

 'ÜNİVERSİTELER TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KARARGAHLARI HALİNE GELECEK'

Kılavuz “Üzülerek belirtmek istiyoruz ki; ihanet şebekelerinin kirli oyunları ve tezgahları, eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte bunların öğrenci kılığındaki canavarları tarafından üniversitelerimizde de sahnelenecektir. Bu sebeple üniversite yönetimlerinin son derece temkinli olmaları, üniversitelerdeki güvenliği sağlayıcı önlemler almaları, üniversite özel güvenliklerinin emniyet güçleri ile eşgüdümlü bir şekilde çalışmasını sağlamaları ve terör örgütünün üniversite yapılarına karşı ciddi ve kararlı bir mücadele ortaya koymaları gerekmektedir. Aksi takdirde, gençlerimizin binbir hayalle geldiği üniversitelerimiz, ilim irfan yuvası olmaktan çıkıp terör örgütlerinin karargahları haline gelebilecektir.”

 

BİZ BUNLARI YAPARKEN DEVLET DE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN

Kılavuz; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı ile 'emniyet güçlerine' şöyle seslendi; "Buradan hareketle bir kez daha söylemek gerekmektedir ki Kürt kökenli kardeşlerimizin temsilcisi PKK terör örgütü değildir. Biz ayrıştıran değil birleştiren olarak vatanımıza, bayrağımıza, milletimize bağlı Kürt kökenli kardeşlerimizle bin yıllık kardeşliği üniversitelerimizde de yaşatacağız. Biz bunları yaparken devletin yetkilileri de üzerine düşüne yapıp, üniversiteler buralarda yuvalanmış bulunan ve herhangi bir terör örgütünün propagandasını yapan yahut şiddet içerikli eylemlerde bulunan tüm kişi ve gruplardan arındırmalıdır.”

 
Birgün