İngiltere merkezli United Biscuits'i Kasım 2014'te satın alarak dünyanın en büyük üçüncü bisküvi şirketi haline gelen Yıldız Holding, global büyüme planları kapsamında önümüzdeki üç yıl boyunca atıştırmalık alanındaki işini pound bazında her yıl yüzde 17 büyütmeyi planlarken; bu kapsamda 2016 ve 2017'de Türkiye, İngiltere ve ABD kapasite artışına yönelik güçlü yatırım yapacak.

Bu kapsamda 2015 yılındaki 1.6 milyar liralık yatırımın üzerinde bir tutarla holdingin en güçlü sabit sermaye yatırımlarını yapmaya hazırlanan holding, Doğu Afrika'ya da yeni bir yatırımla girmeyi planlıyor.

Yıldız Holding'in United Biscuits'i satın alması sonrası geçen bir yılın değerlendirildiği toplantıda konuşan Yıldız Holding İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karakaş, hedeflerinin satın alma sonrası dünya üçüncüsü konumuna yükselen holdingi dünyada ikinciliğe; bulundukları coğrafya ve gelişmekte olan ülkeler arasında ise birinciliğe oturtmak olduğunu söyledi.

'ÜLKER TARİHİNDE EN AĞIR SABİT SERMAYE YATIRIMI'

Bunun için güçlü bir yatırım sürecine gireceklerini belirten Karakaş, "2016 -2017 yılları bizim için çok büyük sabit sermaye yatırımı yılları olacak. Özellikle atıştırmalık alanındaki işimizi önümüzdeki üç yıl içinde her yıl pound bazında yüzde 17 büyütmek istiyoruz. Bunun için kapasitemize yatırım yapmamız lazım" dedi ve ekledi: "2016-2017 yılları herhalde Ülker tarihinde, Yıldız Holding tarihinde en ağır sabit sermaye yatırımı ve en ağır istihdam yaratma yılları olacak. Atıştırmalık sektöründe hem Türkiye, hem İngiltere, hem de Amerika'da büyük kapasite yatırımları yapacağız." Karakaş, holdingin ne kadarlık yatırım yapacağını açıklamadı, ancak 2015 yılında gerçekleştirdikleri 1.6 milyar liralık yatırımın üzerinde bir tutar olacağını söyledi.

Karakaş'ın verdiği bilgiye göre, holdingin 2015 yılındaki 1.6 milyar liralık yatırımının 600-700 milyon lirası Türkiye'deki sabit sermaye yatırımlarına yönelik oldu. United Biscuits'e yönelik olarak ise 100 milyon dolarlık yatırım yapıldı.

Global büyüme planları kapsamında yakın zamanda Doğu Afrika'ya yönelik de yatırım planları olduğunu belirten Karakaş, "Suudi Arabistan, Romanya ve Mısır'daki United Biscuits ve Ülker operasyonlarını birleştirmeye başladık.

Kaynak: HABER7.COM