KOCAELİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çayırova ilçesindeki Adel Kalemcilik Fabrikası'nın açma töreninde konuştu.

Işık, Hükümet yerine ülkede yatırımın ve üretimin önündeki rastgele muhtelif engeli kaldırmaya bitmeme ettiklerini, bugüne denli amme maliyesi, bankacılık sistemi, vergi, istihdam ve içtimai düzenlilik sahalarında baş döndürücü ehemmiyetli reformları yaşama geçirdiklerini anlatarak, 'Bu sayede devletimizde toy yatırımların birer birer yaşama geçtiğine delil olduk, oluyoruz. 2003'ten bugüne denli devletimizde yapılan yabancı yatırım miktarı 165 milyar doları geçti. Sadece 2015 senesinde dü intihap geçirmiş olmamıza ve lehçe riskler baş döndürücü kalık bulunmasına karşın aldığımız yabancı yatırım 16,5 milyar dolar. Bu rakam, Türkiye'ye mahsus itimatı açık açık ortaya koymaktadır' değerlendirmesinde bulundu.

'Bütçe büyüklüğü 2002'ye mucibince 5 büküm arttı'

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 bütçe görüşmelerinin bitmeme ettiğini anımsatan Işık, şunları kaydetti:

'2002 yılındaki mecmu bütçe büyüklüğümüz 119 milyar liralık iken 2016 bütçemizin büyüklüğü 570,5 milyar liralık oldu. 119 milyar liralık 2002'de Türkiye'nin bütçesi. 2016 hemen Milli Eğitim Bakanlığı şu demek oluyor ki tahsile ayırdığımız bütçe 109 milyar lira. Türkiye'nin ne noktadan ne noktaya geldiğini yayınlayan baş döndürücü ehemmiyetli müşterek rakam. Dün Bakanlığımızın ve ilişkin kuruluşlarımızın mecmu 8,7 milyar liralık bulunan bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda benimseme edildi. Biz bu bütçeyi, iş ve yatırım ortamını yetiştirmek ve ilkin de Ar-Ge kapasitemizi bırakmak düşüncesince kullanacağız. Bu sene ilkin KOSGEB dayanaklık etmek bütçesinin geçtiğimiz yıla mucibince kısaca 3 katına çıkmak olmasını baş döndürücü önemsiyoruz. Daha eski senelerde bulunduğu gibi, milletimizin bizlere budala etmiş bulunduğu bütçeyi gene milletimizin hizmetine sunacağız.'

Muhabir: Şahin Oktay, Nurgül Temiz

Kaynak: AA