Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının yarın herkese yapılabileceğini belirten Kocaoğlu, orada bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın neden tepki göstermediğini sordu.
Karabağlar Belediyesi'nin yapacağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin maliyetinin yarısını karşılayacağı Tahsin Yazıca Mahallesi'ndeki Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi'nin temeli, törenle atıldı. Törene CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanrı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, hepsi CHP'li olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

'İZMİR'E HÜKÜMETTEN DAHA FAZLA YATIRIM'

Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir ve ilçe belediyelerin hizmet yolculuğuna devam edeceğini, kaynakları yerinde kullanarak aklı ve bilimi rehber alarak, kentin ihtiyaçlarını İzmirli'lerle birlikte doğru öncelik sıralamasıyla belirleyip, 12 yıldır yürüdükleri doğrultuda yürümeye devam edeceklerini söyledi. Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Kızlarımıza geleceğimize, çocuklarımıza, onların Ulu Önderimizin devrimleri doğrultusunda, Türkiye'ye emanet ettiği ilkeler doğrultusunda yetişmelerinde ADD'ye ile birlikte gerçek yolculuk yapmak dileğiyle başarılır diliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi doğru yol haritasıyla bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin en güçlü ve çok yatırım yapan, son 10 senede merkezi hükümetten daha fazla kente yatırım yapan, 2015 yılında tüm harcamalarının, cari giderlerinin yüzde 48.5'ini yatırıma dönüştüren bir yapıdan, devlet kuruluşundan, bir büyükşehir belediyesinden söz ediyoruz. Buna ulaşan hiçbir kurum yoktur. Dünya finans piyasasında aldığımız kredi değerlendirmesinin yanına yaklaşan kuruluş da yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi de buna dahil."

'ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM'

İzmir'deki Olimpiyat Köyü'nün mimari, çevre düzenlemesiyle birlikte örnek bir kentsel dönüşüm olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:

"Biz kentte dönüşümü bina yıkıp bina yapma olarak algılamıyoruz. Yaşanılacak kent yaratma olarak algılıyoruz. Çok yakında Uzundere'de hak sahipleriyle yüzde 100 anlaştığımız kentsel dönüşüm projesine başlayacağız. 18 Haziran'da yapım ihalesi gerçekleşecek. Örnek bir kentsel dönüşüm. Ranta dayalı değil, çıkar sağlama amacıyla değil, yandaşı kayırma amacıyla değil. Ne değer yaratılıyorsa inşaat maliyeti hariç tüm rant burada oturan arsa sahiplerine vermek üzere planladığımız kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olarak gündeme getirdik. İlk uygulama sonucunda bunun tüm İzmir'e yayılacağını düşünüyoruz."

ÜLKE BÖLÜNMEYE ÇALIŞILIYOR

Aziz Kocaoğlu, hangi partiye oy verirse versin, hangi etnik kökenden, din, mezhepten olursa olsun, nerden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kafasındaki sorunun 'Ülke nereye gidiyor?' sorusu olduğunu söyledi. Kocaoğlu şöyle konuştu:"Ülke nereye gidiyor? Biz nereye gidiyoruz? Yarın ne olacak? Bırakın yarını bırakın çocukların geleceğini, gelecek kuşakların geleceğinden bugün emin değiliz. Bu gidiş gidiş değil. Ötekileştirerek, kamplara bölerek, 'Bendensin, benden değilsin', 'O sizden, bu sizden' diye diye kent ve ülke maalesef ve maalesef bölünmeye çalışılıyor. Biz İzmir'de tüm hemşehrilerimizle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin uyguladığı her vatandaşa aynı nazardan bakmak ve aynı hizmeti götürmek, aynı davranışı yapmak, herkesin işine eşit düzeyde koşmakla, İzmir'deki kentlilik bilinciyle hemşehrilik bağlarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bunda en başarılı olmuş il İzmir'dir. Bundan dolayı 1 Mayıs'ı Gündoğdu Meydanı'nda belediye başkanı, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tüm hemşehrilerle kutluyoruz. Ama ülkede gidiş gidiş değil."

'CHP GENEL BAŞKANINA YAPILAN YARIN HEPİMİZE YAPILACAKTIR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesindeki tehditle ilgili de sert açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

"Anamuhalefet partisi Genel Başkanına yapılan saldırı ve tehditler yarın hepimize yapılacaktır. Anamuhalefet partisi CHP aydınlanmanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi örgütüdür. Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana Cumhuriyet'in her safhasında ülkenin gidişine katkısı, yönlendirmesi vardır. CHP bu ülkenin ve halkın partisidir. Bu partiye ve genel başkanına, Başbakan, İçişleri Bakanı ve diğer üst düzeyde kamu görevlilerinin bulunduğu bir cenaze töreninde, herkesin cenazeye saygı göstereceği ortamda böyle bir hareketin yapılmasını şiddetle, nefretle kınıyorum."

O gün cenazede bulunan İçişleri Bakanı Efgan Ala'nın, olay karşısında neden sessiz kaldığını da soran Aziz Kocaoğlu, "Neden protesto etmiyor. Bir kez daha düşünmemiz lazım. Bir kez daha saflarımızı sıklaştırmamız gerekiyor. Bundan hareketle ülkemizi dışarıda ve içerde korumamız gerekiyor. Ülkemizi korurken kendimizi korumamız gerekir. Hepimizin bu bilinçle davranarak hareket etmesi gerekir" dedi. Kocaoğlu, ülkenin karanlık sürecinde kız yurdunun bir ışık olmasını diledi.

'KIT OLANAKLARA KARŞIN EĞİTİME DESTEK'

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kıt olanaklara karşın bütçelerinden eğitime destek için bu projeye pay ayırdıklarını söyledi. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da, iki başkanın ortak projesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İşletmesinin ADD'ye tahsis edileceğini belirten Çölaşan "Amaçlanan hizmetin en iyisini yapmanın sözünü vermekten onur duyarım. Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bulunduğu Ortaçağ'a dönüşme projesinin geldiği aşamada böyle bir tesis çok önemlidir" diye konuştu.

187 ÖĞRENCİ KONAKLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, yurdun yapım maliyetinin yüzde 50'si olan 3 milyon 114 bin TL'sini karşılayacak. Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde bulunan Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi tamamlandığında toplam 187 öğrenci konaklayacak. 94 odanın bulunacağı misafirhanede spor salonu, yemekhane, kütüphane gibi faaliyet alanları da yer alacak. Misafirhane 18 ayda bitirilecek

Kaynak: DHA