Cumhuriyet siyah zemim üzerine "Ülke ne hale geldi manşeti" altında şu başlıklara yer veriyor:

Tuhaf sözler:
Şehitlik nasip işi..

Kuzey İrak

Predatör düşürüldü

200 asker izinden dönüyordu

Terör tuzağında istihbarat zafiyeti

ABD predatörü K.Irak’ta düşürüldü

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - İncirlik’te konuşlu ABD’ye ait insansız hava uçağı olan predatörlerden biri Kuzey Irak’ta düştü. PKK’ye yakın Fırat Haber Ajansı, uçağın kendilerince düşürüldüğünü ileri sürerken, Türk askeri makamları uçaklar ABD’ye ait olduğu için olayla ilgili ABD’nin sorumlu olduğunu belirtti. Türk yetkililer insansız hava uçağının düşürüldüğünü de teyit ettiler.

‘Şehitlik de gazilik de nasip işi’


Yurt Haberleri Servisi - Afyon’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan Mehmet Emin Çuğunun ailesini ziyaret eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Her şey nasip işi. Iğdıra gelmemizde bir nasip işidir. Aniden karar verdik ve Iğdıra geldik. Şehitlik de gazilik de, uzun yaşamak da, genç şehit olmak da nasip işi dedi.

PKK’ye Danimarka’da darbe

KOPENHAG (Cumhuriyet) - Danimarkada para toplayarak PKKye ve ROJ TVye para aktardıkları suçlamasıyla yaşları 27 ile 71 arasında değişen 8 Türkiye vatandaşı Kürt gözaltına alındı. Yapılan açıklamada 2009-2012 yılları arasında Danimarkada toplam 67 milyon kron toplandığı ve ayrıca aynı dönem içinde PKKye 140 milyon kron aktarıldığı ileri sürüldü.

Terör örgütü PKK, seyir halinde izinden dönen askerleri taşıyan araçlara saldırdı: 71 de yaralı var

Konvoya roket: 9 şehit

BİNGÖL (Cumhuriyet) - Bingöl Karlıovada 8 polisin şehit olduğu saldırıdan iki gün sonra terör örgütü PKK, dün 3 otobüs ve 2 midibüsten oluşan askeri konvoyu hedef aldı. Bingöl-Muş karayolunun 16. kilometresinde seyir halinde olan askeri konvoya Kardeşler köyü mevkisinde PKKlilerce roketatarla saldırı düzenlendi. Askerleri taşıyan otobüs alev topuna dönerken saldırıda 9 asker şehit oldu, 71 asker yaralandı. Yaralılardan 4’ünün ağır olduğu bildirilirken şehit sayısının artmasından endişe ediliyor. Askerlerin sevkinde normal prosedürün uygulandığı belirtilirken terörün arttığı bir dönemde 200 kişinin bir arada sevk edilmesi “başka yöntem bulunamaz mıydı” sorusunu akla getirdi.

Bingöl-Muş karayolunun 20inci kilometresindeki Kardeşler köyü mevkisinde dün askeri konvoyun geçişi sırasında saat 12.45 sıralarında bir grup PKKli tarafından saldırı düzenlendi. Konvoya roketatar atan PKKliler ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Roketin isabet ettiği bir otobüs alev alıp yanmaya başladı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye askerler ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Şehit sayısını 10 olarak açıklayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra yaptığı açıklamada, Erzuruma kaldırılan ve kalbi durduğu için şehit olarak gösterilen bir askerin kalbinin yeniden çalıştırıldığı söyledi.

Anında karşılık veren2 asker PKK’yi şaşırttı

PKKlilerin roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açmaları sırasında otobüsten inen 2 askerin, anında ateş açıp PKKlilere karşılık verdiği ortaya çıktı. Askerlerin PKKlileri ateş açması üzerine önde giden 2 otobüs hedef olmaktan kurtulup hızla olay yerinden uzaklaştı. Arkadan gelen otobüsün ise roketin isabet etmesi nedeniyle hareket edemediği belirtildi. Görgü tanıkları, PKKlilerin roketin ardından otobüsleri uzun namlulu silahlara taradığını belirterek, O sırada iki asker inip silahlarıyla PKKlilere karşılık verdi. Bu nedenle PKKliler öndeki 2 otobüse saldırı yapamadı. Otobüsler durmadan hızla uzaklaştı dedi.

‘Otobüs alev içindeydi’

Görgü tanıklarından biri saldırı bölgesine ulaşan gazetecilere, Otobüs alev içindeydi. Dört asker yaralıydı. Ambulanslar hemen yetişti, hastaneye götürüldü. Benim hastaneye götürdüğüm askerlerden biri bize roket atmışlar dedidiye konuştu. Saldırıda isabet alarak yanan otobüs ise dün akşam saatlerinde beyaz bir branda ile kaplanarak olay yerinden kaldırıldı. Otobüs bir TIRa yüklenerek Bingöle götürüldü.

İzinden dönüyorlardı

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer izin dönüşü Muş ve Van istikametindeki birliklerine katılmak üzere Elazığda toplanan 200 sivil silahsız askere ve Elazığ ve Bingöl jandarma birliklerinden refakat eden zırhlı araçlara seyir halinde roketatarlı saldırıya uğradığını söyledi. Saldırıda yaralı sayısının çok olması üzerine bölgeye ambulanslar gönderilirken çevre illerdeki hastanelerin acil servisleri de alarma geçirildi. Saldırı haberinin duyulması üzerine Erzurumdaki hava ambulansı da durumu ağır olan askerleri getirmek üzere havalandı.

5 ambulansla Muşa getirilen yaralı erlerden İrfan Yeşilçay, Uysal Çınarcık, Fesih Akın, Fatih Bulut, Abdulbari Çetin, tedavi altına alındı. Ambulans helikopterle Erzuruma getirilen Ekrem Aktaş da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesine götürüldü.

Yaralı askerlerden İnönü Üniversitesi’ne getirilen Anıl Eroruç da kurtarılamayarak şehit düştü. Bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, yaralılar için Bingöl Belediyesinin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapıldı.

Askeri konvoya yapılan saldırının ardından yaralanan askerlerin tedavisinde kullanılacak kanın, Türk Kızılayı’nca karşılandığı açıklandı.