İZMİR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Demiryolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin kuruluşu olan İZBAN ile bugüne kadar 375 milyon yolcunun taşındığını söyledi.

Bakan Arslan, İzmir'deki temasları kapsamında Torbalı ilçesinde yapımına başlanan İZBAN Tepeköy - Selçuk arası 2. hat işinde incelemelerde bulundu.

Burada yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e olan hassasiyetini bildiklerini ve bu kapsamda kentte devam eden projelerin bir an önce bitmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Bakan Arslan, daha sonra yüklenici firma yetkilisi Turgut Türkeş ve Levent Can ile projenin bitiş tarihinin öne çekilmesi için pazarlık yaptı.

iki yıl olarak öngörülen sürenin uzun olduğunu ifade eden Bakan Arslan, yüklenici firma ile çalışmanın Selçuk'un kurtuluş tarihi olan 8 Eylül 2017 yılında tamamlanması noktasında el sıkıştı.

Bakan Arslan, daha sonra kendisinin makinist koltuğuna oturduğu yolcu treniyle Andan Menderes Havalimanı'na hareket etti.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Kaynak: AA