İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Eyüpsultan'daki Genel Merkezi binasının açılışı gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, vakfın genel merkezinin, Türkiye gençliğinin uğrak noktalarından biri olacağına inandıklarını vurguladı.

Vakfın genel merkezinin İstanbul'un fethinin manevi komutanı Eyüp El Ensari Hazretleri'nin, fethin komutanı Fatih Sultan Mehmet Han'ın ve fethin en önemli sembollerinden olan İstanbul surlarının yanı başında olmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini belirten Emanet, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler de yaşamayı değil, yaşatmayı önceleyen kadim İslam medeniyetinin mensupları olarak asrı saadetten bu yana asıl fetihlerin şehirlerin ve coğrafyaların değil, gönüllerin fethi olduğuna inanmaktayız. Bizler de bu anlayışla kurulan Türkiye Gençlik Vakfı olarak, Türkiye gençliğinin gönülleri fethetme gayesiyle dil, ırk, fikir ayrımı yapmaksızın kendisini ülkemizin bir ferdi olarak gören herkese kapılarımızı sonuna kadar açtık."

İsmail Emanet, ülkenin son 3 asırdaki siyasi, iktisadi ve askeri alanlardaki yaşadığı tecrübelerin, bu milletin en önemli sermayesinin tank, top, tüfek değil, ahlaklı, liyakatli ve vatansever gençler olduğunu gösterdiğini anlattı.

"Ulaşılmadık genç bırakmamak için canla başla çalışacağız"

TÜGVA olarak çalışmalarını, ahlaklı, liyakatli ve vatansever gençlerin yetişmesine vesile olmak için maneviyat, sanat ve fikir alanlarında yoğunlaştırdıklarını dile getiren Emanet, şunları kaydetti:

"Yaftalayan değil herkesi kucaklayan, engel çıkaran değil sorunları çözen, karamsarlığa sevk eden değil umut aşılayan bir anlayışla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu doğrultuda 'Madem ki ben varım, Türkiye de vardır.' diyerek, kendimizi Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olarak görüp, ay yıldızlı bayrağımızın yıldızı olmaya gönüllü olduk. Açılışını yaptığımız binamız nezih kıraathanesi, konferans salonları, spor alanları, oyun alanları, derslikleri ve atölyeleriyle kadim Selçuklu mimarisinden esinlenerek gençliğin cazibe merkezi olması gayesiyle inşa edildi. Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in ifadesiyle 'Zaman bendedir ve mekan bana emanettir.' şuuruyla bu mekanda yaptıklarımız kadar eksik bırakılan ve boş geçirilen vakitlerden de Allah katında mesul olduğumuz düşüncesiyle hareket edeceğiz. Türkiye gençliğine her daim en iyi şekilde hizmet etmek ve ulaşılmadık genç bırakmamak için canla başla çalışacağız."

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, dualarla kurdele keserek TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra genel merkezi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Arnavutköy-Havalimanı metro hattı yarın açılıyor Arnavutköy-Havalimanı metro hattı yarın açılıyor

Kaynak: AA