BASINA ve KAMUOYUNA… 

Bizler, Ukra İnşaat’ın Esenyurt’ta inşa ettiği ve yarım bıraktığı “Ukra City” projesinden, dişimizden tırnağımızdan artırarak, kimimiz bütün hayatı boyunca edindiği birikimlerini bir araya getirerek, ev sahibi olmak hayaliyle çeşitli tarihlerde çeşitli katlardan çeşitli daire tiplerinde konutlar satın aldık. Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz’ın reklam yüzü olduğu ve biz daire sahiplerine 31 Aralık 2012’de tamamlanarak teslimlerinin gerçekleştirileceği söylenen Ukra City projesi, Nisan 2015 tarihi itibarıyla halen tamamlanıp teslim edilememiştir. 

Bu süreçte birçok daire sahibi mağdur edilmiş, birçoğu, bütün birikimini yatırdığı bu konut projesi nedeniyle büyük maddi sıkıntılara girmiş, bu stresli sürece dayanamayarak bir süre akıl sağlığı tedavisi gören, hatta kalp krizi geçirerek maalesef aramızdan ayrılan daire sahipleri dahi görülmüştür. 

Bu süreçte, projenin en büyük ve yüksek bloğu olan G Blok’un planlarda dahi bulunmadığı gibi birçok hukuki ve teknik sorun ortaya çıkmıştır. Bu sorunlardan hareketle, Ukra City Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz ve ortakları aleyhine Büyükçekmece Adliyesi’nde açılan “nitelikli dolandırıcılık” suç duyuruları ile ilgili soruşturma devam etmektedir. 2015 yılı itibarıyla yaşanan bu süreç yeni bir boyut kazanmış, projenin Özyurtlar İnşaat tarafından devralınacağı haberi hepimizi sevindirmiştir. Ancak oldukça yavaş işleyen bu süreç, zaten bıçağın kemiğe dayandığı biz mağdurları şüpheye düşürmeye başlamıştır. 

Artık sabrımızın sonundayız… Bu nedenle 09 Mart 2015 tarihinde kurduğumuz Ukra City Komşuları Derneği (UKOM) olarak, dairesini teslim alana kadar, kuracağı çadırla açlık grevine başlayacağını ilan eden üyemiz ve komşumuz Salim Özgür beyefendiye destek için 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 14.00’te, Ukra City satış ofisi önünde olacağız. Siz bütün basın mensuplarını, sesimizi, feryadımızı tüm Türkiye’ye duyurmanız için anılan saat ve yerde bekliyor olacağız. Bu eylemin, projeyle ilgili tüm çevrelere ve tüm milletimize son yasal uyarı olduğunu, devir sürecinin olumsuz bir sonuca ulaşması durumunda, Ukra City mağdurlarının bireysel veya toplu eylemlerinin UKOM kontrolünden çıkabileceğini hatırlatmak isteriz.

Saygılarımızla

Ukra City Komşuları Derneği (UKOM)