SİVAS

Çeşitli programları dolayısıyla Sivas'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehirden ayrılmadan önce, Sivas'ta 23 Nisan 1999'da dünyaya gelen ve ailesinin dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan'a sevgisi dolayısıyla "Berhan Recep", "Ensar Tayyip" ve "Berat Erdoğan" isimlerini verdiği üçüz kardeşlerin evine misafir oldu.

Çeşitli programları dolayısıyla Sivas'ta bulunan Erdoğan, şehirden ayrılmadan önce, Sivas'ta 23 Nisan 1999'da dünyaya gelen ve ailesinin dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan'a sevgisi dolayısıyla "Berhan Recep", "Ensar Tayyip" ve "Berat Erdoğan" isimlerini verdiği üçüz kardeşlerin evine misafir oldu.

Sabah saatlerinde AK Parti Sivas 6. Olağan İl Kongresi'ne gelen üçüzler ve anneleri Berrin Çakmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelme fırsatı buldu.

Anne Çakmak, Erdoğan'a, 17 yıl önce üçüzlerle buluştuğu fotoğrafı gösterdi.

Fotoğrafı inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, anne Çakmak evlerine kahve içmeye davet etti. Programlarını bitirdikten sonra ailenin evine giden Erdoğan, burada yaklaşık yarım saat kaldı.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, üçüzler ve anne Çakmak ile sohbet eden Erdoğan, aileyle kahve içti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti.

Üçüzlerin hayali 17 yıl sonra gerçek oldu

Üçüz kardeşler, babaları Orhan ve anneleri Berrin Çakmak ile henüz bir yaşlarındayken Erdoğan'ın daveti üzerine İstanbul Kısıklı'daki ofise gelmişti.

Erdoğan'ın kucağına aldığı, altın ve çeşitli oyuncaklar hediye ettiği üçüzler, hala o oyuncakları ve çekilen fotoğrafları saklıyor.

Görüştüklerinde bir yaşında olan Recep, Tayyip, Erdoğan kardeşler, 17 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tekrar görüşme hayali kuruyordu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilikte, Sivas'ta 2014 yılında dünyaya gelen ve Recep, Tayyip, Erdoğan ismi verilen üçüzler ve ailesiyle görüştü.

Muhabir: Merve Topuz

Kaynak: AA