Çalışmaların kâffesi hızıyla bitmeme etmiş olduğu İstanbul Üçüncü Havalimanı'nın inşaatında 15 ayrımlı milletten 13 bine DOĞRU personel çalışıyor.

Anadolu Ajansının akıbet durumunu açıktan görüntülediği hava meydanı tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak. 90 milyon geçici kapasiteli müşterek numara bölümünün 2018'in Şubat ayında tamamlanması planan hava meydanı inşaatında, 15 ayrımlı milletten 12 bin 600 ad çalışıyor.

Çalışmalar, bin 66'sı alkan yakalı, 11 bin 534'ü gökçe yakalı bu personel çeşidinden geceleyin güneş kesintisiz sürdürülüyor. Personel sayısının en dip devirde 30 bine derece çıkacağı belirtiliyor.

Tüm aşamaların tamamlanması şeklinde 10 bilyon 247 milyon avroluk harcamanın yapılacağı dünkü hava meydanı bitirildiğinde 165 köprüsü, salname 150 milyon geçici kapasitesi, 6 pisti ve 12 göçüm yolu bulunacak. Tesis, ayrımsız anda 500 uçak, 70 bin araçlık belirgin ve gizli otoparkıyla çivi başına müşterek kent olacak.

Eş zamanlı düzentileme yürütülüyor

Toplamda 76,5 milyon metrekarelik bölgeye eş ve toprak teslimi 1 Mayıs 2015'te meydana getirilen projenin evvel aşamasında endamsız mütemadi iş programından ötürü projelendirme, enfrastrüktür ve üstyapı işleri sahanın ayrımlı bölgelerinde eş anlı yürütülüyor.

Her doğranan ağacın hesabına 5 direk

Ağaç dair da alıngan davranılan düzentileme sahasında, taşınmaya ergonomik dikme ve ağaçlar Arnavutköy ve Eyüp'teki ekol bahçeleri ile ormanın ayrımlı sahalarına götürülüyor.

Taşınması benzer sıfır ve doğranan değme direk düşüncesince ise 5 sayı direk dikilecek. Yöneticiler, plan bitimine derece Türkiye genelinde 10 milyon direk dikmeyi hedeflerken, bu sayının doğranan ağaçların 5 katından müşterek tomar olduğuna dikkati çekiyor. Ayrıca doğranan ağaçlar yegâne hiç eşya dibine alınıyor.

Kolay erişim seçenekleri

Havalimanına ulaşımda sert baş döndürücü seçenek defa olacak. Gayrettepe - dünkü hava meydanı mevzi altı treni hattının endamsız müddet içinde ihalesinin yapılması bekleniyor.

D-20 dünkü karayolu bağlantısı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile İstanbul bağlantısı, havalimanına araç ile ulaşımı sağlayacak.

Öte taraftan havalimanına çabuk trenle de değerlendirmek benzer duruma gelecek.

Kaynak: AA