Uçakta bulunan bir doktor ve havaalanında bekletilen sağlık ekeplerinin tüm müdahalelerine rağmen ABD vatandaşı olan yolcu kurtarılamadı. Uçak, Nefec'e giderken, yaşamını yitiren Muhammed Alsaaf'ın cenazesi Devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

İstanbul'dan bugün saat 03.30'da Irak'ın Necef kentine gitmek üzere havalanan THY'nın 276 sefer sayılı yolcu uçağında bulunan Irak uyruklu ABD vatandaşı Muhammed Alsaaf uçakta kalp krizi geçirdi. Uçakta yolcu olarak bulunan bir doktorun müdahalesi sonuç vermeyince uçak Diyarbakır üzerindeyken kuleye haber verilerek acil iniş yapılacağı ve sağlık ekibinin hazır bekletilmesi istendi. Uçak, saat 05.00 sıralarında Diyarbakır'a acil iniş yaparken sağlık ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kalp krizi geçiren 50 yaşındaki Muhammed Alsaaf kurtarılamadı.

Diyarbakır Havaalanı'nda yaklaşık 1 saat bekleyen uçak ölen yolcunun cenazesinin Devlet Hastanesi morguna kaldırılmasından sonra yeniden havalanarak Necef'e haraket etti. Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Muhammed Alsaaf'ın cenazesi yapılacak işlemlerden sonra ailesine teslim edilecek.