ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından geçmiş Mardin'de 13, Şırnak'ta 9 ve Hakkari'de 3 kazanmak gibi 25 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmiş bulunduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde, 'önemli diyar içi olaylara' bağlı bilgilere toprak verildi.

Mardin Nusaybin

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bitmeme fail operasyonda, 13 yarıcı terör örgütü personeli etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 95'e ulaştı. İlçede 16 el inşası patlayıcının imha edilmesiyle bu benzer 215 oldu.

Şırnak

Şırnak'taki operasyonda ise 9 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 88'e yükseldi. Burada imha edilen 6 el inşası patlayıcı imha fail düzenlilik güçlerinin, imha etmiş bulunduğu el inşası patlayıcı sayısı 222'yi buldu.

Hakkari Yüksekova

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 79 bulunduğu Yüksekova'da, 8 el inşası patlayıcı imha edildi. Operasyonda, imha edilen el inşası patlayıcı sayısı 71 oldu.

Operasyonlarda başkaca birlikte lav, birlikte el bombası, üç Kalaşnikof piyon tüfeği, 13 şarjör ve 390 fişek, birlikte av tüfeği, birlikte anti tank roketi, ayrışık hayat ve tıbbi materyal de ele geçirildi.

'DAEŞ üyesi dört terörist gözaltına alındı'

Mardin'in Nusaybin kırsalındaki operasyonda, yarıcı terör örgütünce yola tuzaklanmış dü el inşası patlayıcı imha edildi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yürütme edilen kez güven ve arama devriyesinde, Suriye'den Türkiye'ye gayrikanuni antre önleyen ecnebi tabiiyetli dört DAEŞ terör örgütü personeli gözaltına alındı.

Kaynak: AA