Plana göre Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı olacak. Partiyi genel seçime kadar olan 10 aylık sürede geçici başbakan yönetecek. Gül, siyasi konjonktüre bağlı olarak 2015’te seçimin ardından partinin başına geçecek.
Bu planın iki önemli gerekçesi olduğu belirtiliyor. Erdoğan, halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı olarak 10 aylık süreyi ‘fiili başkan’ gibi yönetecek. Bu yaklaşım, işleyişte sorun çıkarmaz, toplumda da genel kabul görürse, ‘etkisiz başbakan’ formülüyle devam edilecek. Erdoğan, 2015 genel seçimlerini Köşk’ten yönetecek. Ancak, formülde tıkanma yaşanırsa, daha güçlü başbakan formülünü devreye sokulacak.
Abdullah Gül, seçimlerde önce aday olacak, sonra genel başkan seçilecek. Ak Parti ’nin büyük ölçüde ortaya çıkan Köşk planıyla ilgili son istişareler Mayıs ayı boyunca sürecek. 

AK Parti, 9 Mayıs’ta milletvekilleriyle Afyon’da toplanacak. İki gün sürecek toplantıya bu kez milletvekillerinin aileleri davet edilmedi.
Parti, 16 Mayıs’ta il başkanları, belediye başkanları ve milletvekillerinin katılımıyla “büyük istişare” toplantısı yapacak. Erdoğan ile Gül’ün son istişareleri de mayıs ayının sonunda gerçekleşecek.
RADİKAL