İnternet ortamında yapılan hakaretlere ilişkin görülen davalardan birinde örnek bir karar çıktı. İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi, Twitter üzerinden hakaret davasında, duruşmaya gelmeyen sanık hakkında yakalama kararı aldı. Manken Nilay Dorsa’ya Twitter üzerinden hakaret ve tehdit içerikli yorumlar yazdığı iddia edilen Sercan Dinçşahin için duruşmaya katılmayınca yakalama kararı çıkarıldı. Karara göre ve hakkında 9 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Dinçşahin savunmasını yapmasının ardından serbest bırakılacak. Manken Nilay Dorsa, geçtiğimiz nisan ayında savcılığa başvurarak sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden kendisine hakaret eden Sercan Dinçşahin hakkında şikâyet dilekçesi vermişti.

Şikâyet üzerine başlatılan soruşturmanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı. İddianameye göre şüpheli Dinçşahin, Nilay Dorsa’ya Twitter üzerinden, ‘Sen her yüzüne güleni, dostun sanma ama beni has düşmanın bil bundan böyle.’ ve ‘Ben seni mahkemeye vereceğim. Dua et ki karşıma bu yakınlarda çıkma p....’ şeklinde tehdit ve hakaret içerikli yorumlar yazdı. Dorsa’nın eski bir arkadaşı olan şüpheli, ilk ifadesinde tehdit ve hakaret içerikli mesajların kendisi tarafından bir anlık öfkeyle yazıldığını söyledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, Dinçşahin hakkında 9 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Dün İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşma yapıldı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşmada, Nilay Dorsa ve avukatı hazır bulunurken, sanık gelmedi. Mahkeme hâkimi, manken Nilay Dorsa’ya, sanık Dinçşahin’den şikâyetçi olup olmadığını sordu. Şikâyetinin devam ettiğini dile getiren Dorsa, “Ben sanığı tanımam. Beni Twitter üzerinden tehdit etmiş ve bana hakaret etmiştir. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum.” dedi. Dorsa’nın avukatı Ömer Turanlı ise sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Mahkeme bu talebi yerinde gördü. Sanığın açık adresi tespit edilemediği için savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme, Dinçşahin’in savunması alındıktan sonra serbest bırakılmasına da hükmetti.