DNS’lerle Twitter’a giriş yapamayan yurttaşlar yabancı firmaların programlarını indirmek zorunda kalıyorlar. Bu programlar bir süre için ücretsiz ücretsiz kullanıma izin verseler de daha sonra ücretli hizmet veriyorlar, bu da dolarların yurt dışına akması demektir. Bu nedenle Twitter yasakçıları yabancı firmalara hizmet ediyorlar ve vatansever değillerdir.

Yurttaşların bilgileri yabancıların eline geçiyor

Yasaklı siteler girmek için indirdiğimiz programlar bize son derece özgür bir ortam sunuyorlar ancak bilgilerimiz onların eline geçiyor. Gerçi mahrem bilgilerimiz AKP’nin veya cemaatin elinde zaten, onlar da milli olmadığına göre sonuç değişmez..

Twitter yasağı hukuksuz

İnternet yasasında site kapatmak gibi bir düzenleme yok bu yüzden siteler hukuka aykırı olarak kapatılıyor. Bu hukuksuzluğu bugün yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açıkça dile getirdi.

Twitter’i kapatan TİB görevi kötüye kullanma suçu işlemiştir. Türkiye Barolar Birliği’nin bu doğrultuda bir suç duyurusu mevcut.

Yasakçıların yaptığı hayırlı iş

Yasakçıların kötülük yaparken istemeden yaptıkları hayırlı iş ise Twitter hesabı olupta kullanmayan veya Twitter hesabı hiç olmayan yurttaşların yasağa inat Twitter’i kullanmaya başlamaları veya Twitter hesabı olmayanların Twitter’da hesap açmalarına neden olmalarıdır.

 adaletbiz