Twitter Türkiye'ye ofis açmaya geliyor.

13 gün boyunca Türkiye'de erişime kapatılan Twitter ile Türkiye arasında buzlar eriyor. Bu bağlamda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter temsilcilerinin, Türkiye'de ofis açmaları konusunda TİB ve BTK yetkilileri ile görüşmek için bu ay ortalarında Türkiye'ye geleceklerini açıkladı.

Elvan, Meclis'te gazetecilerin, "Türkiye Barolar Birliği'nin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Youtube'a erişimin engellenmesinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruyu" sormaları üzerine, Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru hakkının, yargı süreci tamamlandıktan sonra sözkonusu olabildiğini söyledi.
     
Bakan Elvan, "Ama şu anki uygulama, yargı süreci tamamlanmadan böyle bir karar verilmesi sözkonusu oldu. İkincisi de İçtüzük'te yapılan değişiklik... Dün Bülent bey bahsetmişti. Normalde böyle bir başvuru geldiği zaman bir aylık süre var. Adalet Bakanlığı'ndan görüş soruluyor, o görüş geliyor, o görüşten sonra bir değerlendirmede bulunuyor. O süre de uygulanmadı" dedi.
      
"Yotube ve Twitter'ın burada temsilcileri var. Türkiye'de ofis açmalarının sizin bakanlığınız üzerinden mi olması gerekiyor?" sorusu üzerine Elvan, "Gelecekler. Twitter, TİB ve BTK'ya gelecek, görüşecekler arkadaşlarla. Görüşmeler devam ediyor" dedi.
     
Elvan, bir gazetecinin "ofis açılması konusu" sözleri üzerine, "Hepsi görüşülecek. Nisan ayı ortalarında gelecekler" diye konuştu.